Українське ТБ досі

Українське ТБ досі "крутить" фільми, зняті разом із росіянами - Нищук

Укрінформ
Український медіаринок досі наповнений продукцією спільного виробництва з Російською Федерацією, а головними героями у фільмах здебільшого є російські актори.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Український медіаринок, особливо телебачення, ще й досі наповнюється кінопродукцією, створеною спільно з виробниками держави-агресора. У таких фільмах у головних ролях здебільшого задіяні російські актори. Я особисто вважаю таку практику неприпустимою", - сказав Нищук.

Міністр підкреслив, що Україні потрібні фільми, створені українськими сценаристами, режисерами, операторами, акторами, що передусім орієнтуються на вітчизняний ринок.

Водночас Нищук наголосив, що український кінематограф почав активно розвиватися лише з 2016 року, і за три останні роки уже створено понад 90 фільмів.

"У 2015 році було знято 9 фільмів, у 2016 році - це вже 35 національних фільмів, у 2017 - 47 фільмів", - уточнив урядовець.

Читайте також: Місія ЮНЕСКО допоможе боротися з нищенням пам'яток у Криму - Нищук

Також він зауважив, що Україна була гідно представлена на престижних міжнародних кінофорумах, зокрема у Берліні, Торонто, Карлових Варах, Венеції, Локарно, Каннах, а українські художні, документальні, анімаційні фільми, короткометражки входили у конкурсні програми, неодноразово номінувалися на найпрестижніші премії та отримували призи.

Водночас Нищук відзначив, що настав час, коли українське кіно має транслюватися не лише на фестивальних майданчиках, але й з телеекранів по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-