В Україні стартує

В Україні стартує "Тиждень австрійського кіно"

Афіша
Укрінформ
У столичному кінотеатрі "Київ" 12 квітня відкривається VII щорічний фестиваль "Тиждень австрійського кіно". 

Цього року до програми фестивалю увійшли три повнометражних фільми, зокрема драма українсько-австрійського виробництва, та традиційна добірка короткого метра, повідомляє компанія Артхаус Трафік.

Покази фестивалю також пройдуть у Харкові, Дніпрі, Одесі та у кіноклубах по всій Україні.

"Фільмом відкриття стане історична драма "Мадемуазель Параді". Стрічка Барбари Альберт заснована на реальній історії незрячої піаністки Марії Терезії Параді, яка жила у Відні XVIII століття. Після численних спроб відновити зір її знайомлять із одіозним "лікарем-чудотворцем". Світова прем'єра фільму відбулася в рамках конкурсної програми Platform Міжнародного кінофестивалю в Торонто, європейська – у конкурсі кінофестивалю в Сан-Себастьяні", - йдеться в повідомленні.

Також у рамках фестивалю відбудеться київська прем’єра провокаційної драми "Січень – березень" Юрія Речинського, яка створювалася у спільному виробництві Австрії та України. Світова прем'єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми Роттердамського кінофестивалю, відомого своєю увагою до новаторського та експериментального кіно. "Січень – березень" розповідає дві паралельні історії: перша – про молоде подружжя, австрійку Анну та українця Юру, які потрапляють в автомобільну аварію; друга – про батьків головних героїв, зокрема про матір Анни Марту, яка у Відні переживає розлад особистості, викликаний хворобою Альцгеймера. Музику до фільму написав композитор Антон Байбаков, відомий своїми роботами для "Українських шерифів", "Все палає", "Зеленої кофти".

14 квітня у Києві стрічку особисто представить режисер Юрій Речинський. З 19 квітня фільм вийде в український прокат.

У програмі фестивалю будуть показані сатирична комедія "Мігранти" про життя мультинаціональних громад Відня та традиційна добірка найкращого відеоарту від міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA.

Читайте також: У Києві покажуть "Історію Ірени Сендлерової" - рятівниці єврейських дітей

"Тиждень австрійського кіно" у столиці пройде 12-15 квітня (кінотеатр "Київ"), у Харкові - 19-22 квітня (кінотеатр "Київ"), Дніпрі - 23-26 квітня (Центральна міська бібліотека) та Одесі - 3-6 травня ("Зелений театр"). Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Організатори фестивалю - Австрійський культурний форум та компанія Артхаус Трафік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-