Роздобудько презентує біографію Леонтовича у стилі байопік

Роздобудько презентує біографію Леонтовича у стилі байопік

Укрінформ
У травні українська письменниця Ірен Роздобудько презентує свій новий історичний роман «Прилетіла ластівочка» про життєвий і творчий шлях композитора Миколи Леонтовича. 

Про це автор повідомила в інтерв'ю Укрінформу. 

«Своїм романом я б хотіла встановити справедливість щодо Леонтовича і його «Щедрика», якого знають у світі під назвою «Carol of the Bells», і співають на Різдво тисячі виконавців - від сучасних реперів до класичних вокалістів. Але вони не знають, що це мелодія Леонтовича, написана на прадавню слов'янську щедрівку», - сказала Роздобудько. 

Вона повідомила, що ця книга не пряма біографія, хоча всі факти збережені. «Микола Дмитрович був дуже цікавою людиною, життя якої трагічно обірвалося. І хоча кажуть, що всі архіви відкриті, досі достеменно так і невідомо, хто його вбив, а оскільки є таємниця, то мені захотілося розкрити її по-своєму, так, як я її інтуїтивно відчуваю», - додала вона.

Письменниця підкреслила, що в Україні зовсім не зайнята ніша біографічних книг про видатних українців, а серед українців є «такі приголомшливі особистості, про яких у світі знають, а ми їх не знаємо». 

Читайте також: Переклад французької книги про Чорнобиль презентували в Укрінформі

Вона додала, що книгою «Прилетіла ластівочка» спробувала себе у ще не зайнятій ніші, яка називається байопік (bayоpik - фільм-біографія, що розповідає про долі видатних особистостей впродовж всього життя або у найдраматичніші моменти, основна відмінність поєднання в собі рис документального і художнього кіно - ред.). Але переконана, що такі книги треба писати дуже обережно, «вони повинні бути цікаві, насамперед, з точки зору белетристики, а не біографії, тоді це буде цікаво людям читати, тому що біографічні речі можна прочитати в довідниках і енциклопедіях». 

Повністю інтерв'ю Ірен Роздобудько читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-