Кінопрограма

Кінопрограма "Французької весни" стартує в Україні

Укрінформ
Перша кінопрограма фестивалю "Французька весна"- "Роман з кіно" - відбудеться 4 – 11 квітня у Києві. Вона стартує у кінотеатрі "Київ" 4 квітня.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

"Ретроспективна добірка представить глядачам екранізації французьких бестселерів. У Києві секцію відкриє трагікомедія "До побачення там, нагорі" про художника, який був спотворений на фронтах Першої світової. В основі стрічки -  однойменний роман П'єра Леметра, що був відзначений Гонкурівською премією. Фільм Альбера Дюпонтеля отримав п'ять премій "Сезар" - за найкращі режисуру, адаптований сценарій, операторську роботу, декорації та костюми. Головну роль у фільмі виконала висхідна зірка французького кіно Науель Перес Біскаярт ("120 ударів на хвилину"). 10 травня "До побачення там, нагорі" вийде в український прокат. Покази пройдуть також в Одесі (11 - 16 квітня), Львові (19 - 23 квітня), Рівному (19 - 26 квітня), Дніпрі (22 - 26 квітня) та Запоріжжі (19, 21, 23 - 25 квітня)", - ідеться в повідомленні. 

Розкішна костюмована драма "Обмін принцесами" розповість про долю французької принцеси та іспанської інфанти. В одній із головних ролей – Ламбер Вільсон, знайомий українським глядачам за роллю Жака-Іва Кусто в стрічці "Одіссея". Фільм екранізує роман письменниці Шанталь Тома, яка вже працювала з кіно, її попередня книга "Прощавай, моя королево" також перенесена на екран, стрічка відкривала 62-й Берлінський кінофестиваль.

Детективний трилер "38 свідків" зосереджений на подіях однієї ночі – біля житлового будинку вбито дівчину, але ніхто з мешканців не бачив нічого незвичайного. Одним із головних джерел натхнення режисер фільму, бельгієць Люка Бельво називає детективи Жоржа Сіменона.

У рамках показів глядачі також побачать мелодрами "Розалі Блюм" і "Лулу – оголена жінка".

Читайте також: "Французька весна в Україні" стартує відсьогодні

В інших містах України програма поповниться мелодрамою "Вілла Амалія" та підлітковим сай-фаєм "Одні". "Вілла Амалія" знята за однойменним романом Паскаля Кіньяра і розповість про композиторку, яка розриває всі зв'язки з минулим і переселяється на італійський острів Іскія. У головній ролі – легенда французького кіно Ізабель Юппер. "Одні" Давида Моро описує світ, в якому зникли всі і залишилися лише четверо підлітків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-