Docudays UA-2018 назвав переможців

Docudays UA-2018 назвав переможців

Список
Укрінформ
У Довженко-Центрі 29 березня відбулася церемонія нагородження фільмів-переможців 15-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Як зазначається, цього року журі Docudays UA визначило переможців у чотирьох основних програмах - Docu/Життя, Docu/Права, Docu/Коротко та Docu/Україна. Конкурсні фільми змагалися за спеціальний Приз студентського журі.

Традиційно свого фаворита організатори фестивалю відзначили призом імені Андрія Матросова. Свого переможця обирали і глядачі Docudays UA.

Також під час церемонії закриття незалежна міжнародна служба новин Current Time відзначила спеціальною нагородою одного з учасників конкурсу фестивалю. Приз у $5000 отримав фільм "Явних проявів немає" режисерки Аліни Горлової "за делікатне висвітлення внутрішньої катастрофи героїні".

Цьогоріч вперше було вручено новий приз від організації-співзасновника фестивалю - Української Гельсінської спілки з прав людини. Нагороду вручили героїні фільму "Явних проявів немає" Оксані Якубовій "за силу духу, мужність і незаперечне ствердження ідеї рівності жінок і чоловіків на прикладі власного життя".

Читайте також: Найкасовіші фільми "Золотої Дзиги" покажуть 2-11 квітня

Переможцями Docudays UA-2018 стали:

Docu/Життя - "Пісок і кров", реж. Маттіас Крепп та Ангеліка Шпангель, Австрія.

Docu/Права - "Явних проявів немає", реж. Аліна Горлова, Україна.

Docu/Україна: головний приз - "Вєаюфром", реж. Дмитро Лавріненко, Україна; спеціальна відзнака - "Манливий, солодкий без меж, або Пісні і танці про смерть", реж. Таня Ходаківська, Олександр Стеколенко, Україна.

Docu/Коротко: головний приз - "Кіно для Карлоса", реж. Ренато Боррайо Серрано, Росія; спеціальна відзнака - "Гірчиця в садах", реж. Пьотр Армяновський, Україна; спеціальна відзнака - "Жаланш - пустий берег", реж. Марчін Саутер, Польща.

Приз студентського журі: головний приз - "Віддалений гавкіт собак", реж. Сімон Леренг Вільмонт, Данія, Фінляндія, Швеція; особлива відзнака - "Манливий, солодкий без меж, або Пісні і танці про смерть", реж. Таня Ходаківська, Олександр Стеколенко, Україна.

Приз глядацьких симпатій - "Перша сотня", реж. Ярослав Пілунський, Юлія Шашкова, Юрій Грузінов, Україна.

Приз імені Андрія Матросова від організаторів Docudays UA - "Гірчиця в садах", реж. Пьотр Армяновський, Україна.

Також кінофестивальний дистриб’ютор LETTER TO FEST обрав найкращий український документальний фільм програми Docudays UA-2018. Це стрічка "Явних проявів немає" Аліни Горлової. Приз від дистриб’ютора - це сертифікат на безкоштовну подачу фільму на 50 міжнародних кінофестивалів.

 Замість традиційного показу фільму-переможця фестивалю на церемонії закриття відбувся музичний кіноперформанс від Довженко-Центру. Сенсаційна кінознахідка "Документи епохи" об'єднала в одному творі унікальні кадри Києва, Одеси початку XX століття та кінохроніку історії України від Першої світової війни до кінця 1920-их років.

На Docudays UA-2018 (23 - 30 березня) було представлено 62 фільми з 36 країн, 230 учасників та насичені програми індустріальної платформи Dосu/Про, майстерні Dосu/Клас і правозахисної програми Rights Now!

Усі фільми-переможці можна побачити 30 березня у столичному кінотеатрі "Жовтень". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-