Мінкульт підтримує ідею створення мистецького простору в Охматдиті

Мінкульт підтримує ідею створення мистецького простору в Охматдиті

Фото
Укрінформ
Міністерство культури України підтримало ініціативу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" щодо створення мистецько-розвиваючого простору в оновленому корпусі.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Оновлений комплекс найбільшої дитячої лікарні в Україні, за словами керівництва, вже через місяць почне приймати маленьких пацієнтів. Лікарня має новітнє медичне обладнання для лікування серйозних захворювань, однак потребує створення необхідних умов для їх реабілітації. Одним із дієвих засобів для цього психологи називають створення мистецького середовища з урахуванням як вікових особливостей пацієнтів, так і функціональності певних приміщень. Мистецьке оздоблення приміщень дасть змогу маленьким пацієнтам не тільки отримувати кваліфіковану допомогу, а й певну реабілітаційну та психологічну підтримку засобами мистецтва", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: КМДА у травні представить історико-архітектурний опорний план міста

Як зазначається, міністр культури України Євген Нищук разом із своїми заступниками оглянув будівлю нового корпусу та ознайомився з майбутніми майданчиками для створення мистецького простору. Було прийнято рішення долучити до їх створення митців спеціалізованих мистецьких закладів сфери управління Мінкульту та визначити координатором цієї ініціативи Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури.

Фото: Прес-служба Мінкультури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-