Президент відзначив нагородами діячів театру

Президент відзначив нагородами діячів театру

Укрінформ
Президент Петро Порошенко відзначив державними нагородами та почесними званнями українських артистів та діячів театрального мистецтва.

Відповідний указ № 87/2018 опублікований на сайті глави держави.

Як зазначається у документі, нагороди і звання присвоєні “за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Міжнародного дня театру”.

Відповідно до указу орденом князя Ярослава Мудрого нагороджено головного режисера Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка Анатолія Солов’яненка, орденом «За заслуги» артиста - провідного майстра сцени Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Олексія Богдановича, доцента кафедри Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого Станіслава Которобая та артиста Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича Адама Цибульського.

Читайте також: Гройсман побажав українським театрам світового визнання

Орденом княгині Ольги нагороджено начальника відділу Національної академії мистецтв України Тетяну Лєнкову.

Президент також надав почесні звання “Народний артист України”, “Заслужений артист України” та “Заслужений працівник культури України” артистам і режисерам кількох українських театрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-