Померла перша переможниця конкурсу Євробачення

Померла перша переможниця конкурсу Євробачення

Відео
Укрінформ
У віці 94 роки померла швейцарська виконавиця Ліз Ассіа, яка виграла перший конкурс Євробачення у 1956 році з піснею Refrain (Приспів).

Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

Справжнє ім'я співачки - Роза Міна-Шерер. Народилася вона в 1924 році в Руперсвілі, на півночі Швейцарії, починала свою кар'єру в якості танцівниці, але незабаром стала співати. Найбільшим хітом співачки стала композиція 1950 року "O Mein Papa".

За час своєї тривалої та успішної кар'єри вона виступала перед відомими персонами, брала участь у багатьох благодійних заходах по всьому світу.

Ліз Ассіа також знялася в деяких ролях як актриса, але в основному її згадують як переможницю першого конкурсу пісні Євробачення, який відбувся в Лугано в рідній Швейцарії в 1956 році. Вона виконала дві пісні: Refrain і Das alte Karussell і Refrain - яка стала переможною.

Ліз Ассіа ще двічі брала участь у цьому конкурсі, але повторити успіх не змогла.

Останнім часом Ассіа проживала в Каннах (Франція).

Нагадаємо, "Євробачення-2018" пройде в столиці Португалії. Півфінали конкурсу заплановані на 8 і 10 травня, фінал – на 12 травня. Країна буде вперше приймати шоу завдяки минулорічній перемозі свого учасника Сальвадора Собрала, який став тріумфатором конкурсу у Києві.

Читайте також: Букмекери назвали фаворитів Євробачення-2018

Україна виступатиме у другому півфіналі "Євробачення-2018". За результатами жеребкування представник від України співак Melovin виступить останнім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-