Українська NOVA OPERA стане хедлайнером фестивалю в Нідерландах

Українська NOVA OPERA стане хедлайнером фестивалю в Нідерландах

Укрінформ
Опера-реквієм IYOV формації NOVA OPERA запрошена хедлайнером на один із найцікавіших оперних фестивалів у самому серці Європи – Роттердамські оперні дні.

Про це Укрінформу повідомила PR-менеджер проекту IYOV Лідія  Карпенко.

"Під час фестивалю сучасна українська опера (режисер Владислав Троїцький, композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко) прозвучить одразу на двох найбільш репрезентативних та сучасних концертних майданчиках Роттердама - у новому залі театру Nieuwe Luxor Theater (урочисте відкриття фестивалю 18 травня) та у великому урбаністичному залі Rotterdamse Schouwburg Grote Zaal (перформанси 19 та 20 травня)", - ідеться в повідомленні.

Тема цьогорічного Роттердамського оперного фестивалю - героїзм у всіх його проявах: від бетховенської Елеонори та шпигунки Мати Харі до біблійної фігури Йова, театралізованої українськими артистами. Серед більш ніж ста подій фестивалю – ремікси на класичні постановки, прем’єри сучасних опер нідерландських, швейцарських та американських композиторів, камерні та хорові концерти, мультимедіальні перформанси на тему Генріха Шютца та багато іншого. Втім серед усієї програми лише перформанс українських артистів відзначений тегом Higlight (тобто хедлайнер).

Окрім того, в рамках двох концертів спеціального формату Rooftop concert артисти Нової Опери презентують фестивальній публіці камерні програми з творів українських та європейських композиторів.

Читайте також: Театр Франка підготував прем’єру вистави "Дорога Памела"

Паралельно із насиченим концертним графіком українські митці поділяться своїм досвідом створення сучасної оперної антрепризи у панельній дискусії платформи OPERA EUROPA, присвяченій співпраці незалежних оперних компаній з великими національними оперними інституціями.

Українському глядачеві оперу-реквієм IYOV представлять 6 квітня у Національній опері України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-