Фільм

Фільм "Бранці Кремля" показали у Софії

Відео
Укрінформ
Документальний фільм "Бранці Кремля", що є проектом Міністерства інформаційної політики України та UA|TV, показали 14 березня у Представництві Європейської Комісії у столиці Болгарії Софії.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Показ стрічки відбувся в рамках публічної дискусії "Чотири роки після окупації Криму: чи існує вихід із глухого кута?", організованої Посольством України та офісом Європейської ради з питань міжнародних відносин (ECFR)", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та Посол України Микола Балтажи презентували ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо створення міжнародної платформи "Друзі деокупації Криму". Посадовці розповіли про ситуацію в окупованій АРК - численні порушення прав кримських татар і етнічних українців з боку окупаційної влади, посилену мілітаризацію півострова тощо.

У свою чергу провідні болгарські експерти-міжнародники спростували гібридні постулати про нібито законність дій Росії та її права на Крим, сигналізували про небезпечні наслідки окупації півострова не лише для України, а й для міжнародної спільноти, зокрема з огляду на стрімке зростання безпекових викликів у Чорноморському регіоні.

Експерти з питань безпеки і оборони закликали НАТО посилити обороноздатність усіх країн Чорноморського регіону задля протидії зростаючим загрозам з боку Кремля, а також пришвидшити інтеграцію України до Альянсу.

Учасники дискусії зійшлися на тому, що необхідно посилювати санкції проти РФ та розглядати діалог Заходу з Кремлем з позиції сили як єдиний засіб зупинити агресивну поведінку режиму Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-