Через звинувачення у домаганнях звільнили диригента Метрополітен-опера

Через звинувачення у домаганнях звільнили диригента Метрополітен-опера

Укрінформ
Через звинувачення у сексуальних домаганнях з нью-йорскої Метрополітен-опера звільнили відомого американського диригента Джеймса Лівайна.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

Керівництво знаменитого концертного комплексу в Нью-Йорку вирішило розлучитися з музикантом, який пропрацював у колективі майже півстоліття, після проведеного розслідування. Воно підтвердило звинувачення на його адресу. Подробиці не розголошуються, проте відомо, що в ході розгляду були допитані 70 осіб.

З'ясувалося, що диригент неодноразово домагався молодих виконавців, тиснцчи на них своїм авторитетом. «У світлі цих даних Метрополітен-опера вважає неможливою подальшу співпрацю з Лівайном», - йдеться у повідомленні театру.

Скандал навколо 74-річного диригента спалахнув наприкінці минулого року на тлі цілої серії звинувачень відомих діячів шоу-бізнесу. Одне зі джерел The New York Times розповіло, що піддалося домаганням з боку Лівайна у 80-ті роки у віці 15 років. Пізніше ще кілька людей повідомили про домагання диригента. Він сам всі звинувачення категорично заперечував.

Читайте також: Французького міністра звинувачують у сексуальних домаганнях

Лівайн працював у Метрополітен-опера із 1971 року. Він обіймав посаду музичного, а потім і художнього керівника. Також він був музичним директором Мюнхенської філармонії та Бостонського симфонічного оркестру.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-