Іноземні дипломати розмалювали

Іноземні дипломати розмалювали "шевченківську" писанку

Фото
Укрінформ
Глави та представники іноземних посольств в Україні у рамках міжнародного культурно-просвітницького проекту "Нас єднає Шевченкове слово-2018" розмалювали "шевченківську" писанку, яку буде презентовано на Софійській площі у Києві на Фестивалі писанок. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захід проходив у Київському національному університеті культури і мистецтв. 

Зазначається, що присвячені Кобзареві пам'ятні написи на писанці залишили дипломати з Болгарії, Палестини, Грузії, Словенії і Казахстану, а також голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, начальник управління культури, національностей та релігій КОДА Ігор Подолянець і директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус. 

Іноземні дипломати розмалювали "шевченківську" писанку/ Фото Володимира Тарасова

"Для нинішнього покоління Тарас Шевченко є великим викликом. Людина, яка до 24 років була поневоленою, але показувала незламність духу і творила - це приклад для молодого покоління, яке у сьогоднішньому буремному світі шукає відповіді на непрості запитання: як не стати поневоленим, як залишатися вільним, незважаючи на колосальні спокуси, тиск інформаційного суспільства та оманливі шляхи, які інколи ведуть від мрії", - сказав Горган на відкритті дискусійної платформи зі студентами, присвяченій іноземним періодам творчості Кобзаря.

Читайте також: У Вінниці відбудеться міжнародна Стусівська науково-практична конференція

Посол Болгарії Красімір Мінчев розповів, що працює в Україні вже шостий рік і щороку бере участь у заходах із вшанування поета.

"Тарас Шевченко дає всім, хто його знає і читає, віру в майбутнє, віру в те, що його нація, його Україна, незламна", - наголосив дипломат. 

На заході також було презентовано відеофлешмоб "Тарас Шевченко. Заповіт єднає світ". На відео, відзнятому в Національному музеї Тараса Шевченка, "Заповіт" звучить польською, грузинською, англійською, болгарською, французькою, казахською та румунською мовами у виконанні глав та представників посольств Польщі, Грузії, Болгарії, Молдови, Пакистану, Казахстану та президента Африканської ради в Україні. 

Організаторами проекту, присвяченого 204-й річниці з дня народження Кобзаря, є Міжнародний фонд культурного співробітництва та Київський національний університет культури і мистецтв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-