Кириленко про крадіжку погруддя Лесі Українки: Не хочу думати, що це спланована акція

Кириленко про крадіжку погруддя Лесі Українки: Не хочу думати, що це спланована акція

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко вимагає від правоохоронців розслідувати справу з викраденням погруддя Лесі України з пам'ятною дошкою з фасаду меморіального будинку, де мешкала поетеса.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter

"Пам'ять про Лесю Українку стає об'єктом нападу вже вдруге протягом тижня - тепер вкрали погруддя з фасаду її Музею. Не хотілось би думати, що це не просто крадіжки, а спланована акція. У кожному разі, звертаюся до правоохоронців щодо ретельного розслідування цієї справи!" - підкреслив Кириленко.

У Києві з фасаду Музею видатних діячів української культури 3 березня вкрадено погруддя Лесі Українки з пам'ятною дошкою.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня вночі було вкрадено погруддя Лесі Українки з пам'ятною дошкою, яке вже більше 40 років прикрашало  меморіальний будинок у Києві по вул. Саксаганського, 97. Тут з 1899 по 1909 рр. мешкала Леся Українка та її родина, а з 1960 р. працює музей поетеси.

"Заведено кримінальну справу, і ми покладаємося на результативні дії Національної поліції. Вкрадено не типовий виріб з кольорового металу, а значиму пам'ятку історії та культури, твір мистецтва, який не тиражувався! Тому вкрай важливо знайти його до остаточного знищення вандалами", - зазначалося на офіційній сторінці Музею у Facebook

Погруддя письменниці та пам'ятна дошка виконані з бронзи. Автори роботи - скульптор Галина Кальченко та архітектор Анатолій Ігнащенко - народні художники України, лауреати Національної премії ім. Т. Шевченка. Скульптурна композиція була встановлена в 1971 р. до 100-ліття від дня народження письменниці, що відзначалося на рівні ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-