Оскар розпочався: 24 статуетки чекають на переможців

Оскар розпочався: 24 статуетки чекають на переможців

Укрінформ
Ювілейна, 90 щорічна церемонія вручення нагород Американської академії кіномистецтв "Оскар" стартувала  у театрі Dolby Лос-Анджелесі.

Нагороди будуть вручені переможцям у 24 номінаціях, передає власний кореспондент Укрінформу.

Урочисту церемонію вдруге поспіль веде американський комік Джиммі Кіммел, який в Сполучених Штатах до того ж є популярним телеведучим. Кіноакадемія обрала його для проведення 89 церемонії "Оскар" минулого року, й цьогоріч було прийнято рішення не змінювати його на сцені.

За традицією, оголошення переможців проводитиметься від менш популярних номінацій, на кшталт кращих робіт художників-постановників, операторів, звукорежисерів, до найзірковіших – кращих чоловічих і жіночих ролей, кращого режисера й фільму року. Кількість претендентів на перемогу в кожній номінації різниться – від трьох (за кращий грим та зачіски), до дев'яти – за кращий фільм.

Повний список номінантів був офіційно оголошений 23 січня. 

Читайте також: Оскар-2018: повний список претендентів на головну кінопремію

Офіційно, голосування журі по цьому списку проходило з 20 по 28 лютого, однак його результати традиційно тримаються в таємниці до моменту оголошення зі сцени.

Варто також зауважити, що церемонія вручення Оскара нинішнього року була перенесена на пізніше через те, що вона співпала із Зимовими Олімпійськими іграми в Південній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-