Мінкульт проведе Шевченківські дні на Луганщині

Мінкульт проведе Шевченківські дні на Луганщині

Укрінформ
Проект Міністерства культури "Український Схід" в Шевченківські дні - 9-10 березня - проведе на Луганщині серію культурно-мистецьких акцій. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила радник міністра культури України Анжеліка Рудницька. 

«У Сватівському районі 9-11 березня спільно з Луганською та Сватівською адміністраціями запланували зустрічі з митцями в бібліотеках, читацьку конференцію, відкриття виставки народних майстрів, показ короткометражної стрічки про Шевченка від студії «Віател», виставу театру ляльок і святковий концерт. Також має пройти флеш-моб з читання Тарасових віршів, який розпочнуть місцеві мешканці, а ми долучимося. Одна мистецька акція буде змінювати іншу майже безперервно протягом трьох днів», - розповіла Рудницька.  

За її словами, у команді проекту цього разу - сучасний кобзар, народний артист України Роман Гриньків, поет Артем Полежака, співачки Лариса Дедюх, Ольга Нестеренко і Анжеліка Рудницька та Хмельницький театр ляльок. 

«Ще одна приємна місія – вручити найактивнішим діячам культури Сватівського району подяки від міністра культури України Євгена Нищука", - сказала Рудницька. 

За її словами, "мені дуже радісно, що на Луганщині ведеться така активна культурна і освітня робота, працює багато гуртків для дітей, відроджуються ремесла. Це все проходить у відремонтованих, відреставрованих будинках культури, які за роки війни були фактично зведені з руїн чи запустіння. Це той культурний фронт, який дуже важливий в тилу". 

Читайте також: У США відбудеться концерт-присвята Тарасу Шевченку

Родзинкою поїздки Рудницька назвала виставу «Спогад» за мотивами творів Шевченка у постановці Хмельницького академічного обласного театру ляльок. «Її особливість в тому, що глядач побачить і гру ляльок, і гру акторів, і піщану анімацію. Ми спробуємо захопити різну аудиторію, поєднання різних елементів буде цікаве і дітям, і дорослим. Це буде нестандартне видовище – яке через бандуру і поезію, переходить в театрально-музичне дійство», - сказала вона. 

Крім Сватового, за словами Рудницької, учасники проекту «Український Схід» відвідають ще два села: Свистунівку і Коломийчиху, де передадуть до їхніх бібліотек книги, зібрані «Територією А» в рамках проекту «Територія книги», та разом з місцевими жителями покладуть квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку у Свистунівці. 

Фото: d-shevchenko.shchohla.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-