Художники з Харкова показали свої роботи на виставці в Перу

Художники з Харкова показали свої роботи на виставці в Перу

Укрінформ
Художники з Харкова - Сергій Петров, співзасновник української арт-студії декоративних масок Bob Basset, і майстер графіті Гамлет Зіньковський - виставили свої роботи в Лімі (Перу).

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керуючий партнер PR-агентство "Bagels & Letters" Тетяна Ландесман.

"Харків'яни прибули до столиці Перу на запрошення місцевого художника Конрада Флореса і разом з перуанцями представили свої роботи в тритижневый експозиції «NEGRO» в арт-центрі Monumental Callao: Сергій Петров показав 6 масок, а Гамлет Зіньковський - 23 малюнки із серії "Black", - зазначила Тетяна Ландесман.

За її словами, це не перший спільний проект Bob Basset і Гамлета Зіньківського, у 2016 році вони вже показували свою відеоколлаборацію Secret Room в Парижі на фестивалі ADDICTION A L'UVRE. Роботи Bob Basset також виставлялися в Лондоні, Парижі, Нью-Йорку, Сеулі, Пекіні. Гамлет у 2013 році представляв Україну на Венеціанській бієнале, виставляв роботи в десятці інших міст Європи.

"А ось співпраця перуанських і українських художників - надзвичайно рідкісне явище. Виявилося, Сергій Петров познайомився з Конрадом Флоресом випадково: побачив в Facebook картину перуанця, на якій персонаж був в масці Bob Basset і зв'язався з ним через тих, хто підписалися на нього. Смаки сторін збігалися. Коли ж Сергій подарував Конраду дві маски власної роботи, той розписав їх у своєму стилі, так що тепер вони - унікальний приклад українсько-перуанського мистецтва і також стали частиною виставки в Лімі", - додала Ландесман.

За її словами, Центр Monumental Callao, який прийняв у себе експозицію, з'явився в одному з найбідніших і найбільш неблагополучних районів міста, ставши експериментом по перетворенню міського середовища за допомогою мистецтва: "Тут виставляються, працюють і живуть перуанські художники, а місцеві вулиці вкриті графіті , що стали визначною пам'яткою Ліми. За відгуками Сергія і Гамлета, думати, що Перу - край світу, абсолютно невірно: мистецтво тут самобутнє, індіанські мотиви додають колорит, і за рівнем воно мало відрізняється від європейського", - розповіла Ландесман.

За її словами, українські та перуанські художники вирішили створити фотопроект "Карнавалє", який розповість світу про традиції місцевого чоловічого населення мірятися силою "стінка на стінку": "Українці також мають намір запросити Конрада Флореса до себе додому і показати його роботи українській публіці".

Читайте також: Як франківці "оживили" роман Кобилянської "Земля"

Як стало відомо, 20 червня в харківському Центрі сучасного мистецтва "ЄрміловЦентр" відкриється розрахована на 3 тижні виставка "Предмет", де представлять свої роботи Сергій Петров і Гамлет Зіньковський.

Зображення: робота Гамлета Зіньковського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-