Анімаційна балада

Анімаційна балада "Причинна" представить Україну на двох міжнародних фестивалях

Укрінформ
Анімаційну баладу "Причинна" за однойменним твором Тараса Шевченка відібрано до участі у ще двох міжнародних фестивалях: 18th Festival Internacional de Cine Lanzarote (Іспанія) та 13th Athens ANIMFEST (Греція).

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Цьогоріч "Причинна" стала єдиною українською стрічкою на цих фестивалях", - повідомляють в Держкіно.

Як зазначається, анімаційна стрічка-дебют Андрія Щербака "Причинна" стала однією із 97 картин, що змагатимуться у конкурсі 18-го Міжнародного кінофестивалю в Лансароте (Festival Internacional de Cine Lanzarote), який відбудеться з 20 по 28 квітня цього року. Для "Причинної" це буде вже 12-ий фестиваль.

13-ий Міжнародний анімаційний фестиваль в Афінах (Athens ANIMFEST) відбудеться з 15 по 21 березня 2018 року. У семиденній програмі фестивалю аніматори з усього світу змагаються у конкурсних програмах або демонструють свої твори під час інших подій фестивалю. До участі у Athens ANIMFEST запрошуються повнометражні, короткометражні, студентські та експериментальні анімаційні фільми. Нагороди фестивалю мають назву COTINOS: так називався вінок із гілок священного оливкового дерева, який отримував переможець стародавніх Олімпійських ігор.

Читайте також: "Ізі" - серед претендентів на Італійську національну кінопремію

Андрій Щербак також є автором сценарію фільму "Причинна". Продюсер - Геннадій Кофман. Виробництво: кінокомпанія "МаГіКа-фільм". Фінансова підтримка: Державне агентство України з питань кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-