Гурт

Гурт "Мандри" розпочинає великий тур концертом у Львові

Укрінформ
Львів стане відправним пунктом творчого туру відомого українського гурту «Мандри» і презентації його нового альбому «Час летить». 

Це – своєрідний підсумок 20-річної діяльності колективу, який  музиканти представлять своїм шанувальникам у кількох містах України, а також за її межами, розповів на прес-конференції у Львові лідер «Мандрів» Сергій Фоменко (Фома), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Києві перед новим роком ми зробили презентацію альбому «Час летить» для друзів. А саме зі Львова  ми розпочинаємо великий тур Україною»,- зазначив Фоменко.

За його словами, музикою він не займався давно - десь останні 4 роки, починаючи із 2013 року. Бо якось було не до музики: працював над виставкою «Майдан.Україна. Шлях до свободи» як куратор. Це була велика міжнародна виставка, яка відбувалася в Німеччині, Великій Британії, США. Кілька великих експозицій демонструвалися в американських університетах, у Конгресі США.

«Це була важлива робота, концепція якої – «Майдан – очима митців» і мені було дуже важливо розповісти світові, що це було. Бо ніякої насправді глибшої інформації світ не знав. Не знав, чому цей Майдан в Україні стався, чим він унікальний Крім того, я весь час їздив в АТО, а також на пропозицію режисерів Леоніда Кантора та Івана Яснія займався промоцією фільму «Добровольці Божої чоти» по Америці. Це зайняло близько року, але ми були дуже задоволені результатом, бо провезли стрічку 14 містами Америки та Канади. Трохи було не до музики, але поміж тим ми заїжджали на студію і записували пісні. Їх і  можна почути в новому альбомі»,- розповів фронтмен.

За його словами, пробні прем’єри альбому відбулися ще до його виходу - у прифронтовій зоні. Пісні звучали у Попасній, Авдіївці, Волновасі, Бахмуті, Маріуполі і Торецьку. В кожному із цих міст гурт дав по два концерти – для жителів та для бійців безпосередньо на передовій. Виступали майже повним складом з відповідним технічним забезпеченням і це було унікально. В Маріуполі на День Незалежності презентували перший кліп із альбому на пісню «Гради вогняні».

Читайте також: На Київському балу планують встановити рекорд

У Львові до кожної із пісень буде демонструватись відеоролик. Кожен із них - це документально-художній зліпок часу і ситуації.

"Цей альбом є для мене певною епохою, крапкою і закриттям відрізку часу. Зараз вже почався новий відлік. Але ми хочемо показати всю цю палітру, всю інформацію про війну і про Майдан, і про минулий час, і про власні відчуття цього часу. У нас в планах є  Харків, Дніпро, можливо, Одеса, ще кілька міст України, потім - Європа, знову Україна, Америка, Канада і далі Україна. Тур триватиме, поки я не скажу собі «Стоп, я вже хочу робити щось інше», - розповів Фома.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-