Театр Франка покаже ювілейну виставу

Театр Франка покаже ювілейну виставу "Шельменко-денщик"

Укрінформ
У Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка 18 лютого   відбудеться 250-й показ вистави "Шельменко-денщик" Григорія Квітки-Основ'яненка. 

Про це Укрінформу повідомила керівник літературно-драматичної частини театру Наталія Пономаренко. 

"Прем'єра вистави відбулася 15 жовтня 1999 року. Постановку здійснив режисер Петро Ільченко. І майже двадцять років "Шельменко-денщик" залишається однією з найпопулярніших вистав у репертуарі театру. Це закономірно, адже створювалася вона митцями, які знають, відчувають на генетичному рівні природу й красу української культури, народного гумору та самоіронії", - зазначила Пономаренко. 

За її словами, в цьому спектаклі поєдналися всі складові сценічного успіху: довершеність класичного твору, винахідливість режисерського мислення та вишуканість акторської майстерності. За роки, що минули від дня прем'єри, вистава побувала у численних гастрольних турне як по Україні, так і за її межами, брала участь у всеукраїнських та міжнародних фестивалях. Для багатьох акторів, що брали участь у виставі, вона стала доленосною, зазначила Пономаренко. 

Читайте також: У Вінниці готують виставу про Квітку Цісик

Проте головним іспитом для учасників, за її словами, стали покази "Шельменко-денщика" в червні 2016 року у містах Кремінна та Сватове в рамках мистецької акції "Український Донбас". “Тут гостре слово Шельменка, його народний гумор та азартна кмітливість з особливою силою стверджували вічність та життєдайність українського народу, який спроможний творити дива”, - зазначила Пономаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-