Українсько-польський кінопроект отримав путівку на ZagrebDox Pro 2018

Українсько-польський кінопроект отримав путівку на ZagrebDox Pro 2018

Укрінформ
Українсько-польський проект "Панорама" став одним із 12 фіналістів цьогорічного відбору до програми в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно ZagrebDox.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"Цього року ZagrebDox Pro отримав рекордну кількість заявок від претендентів: до участі у відборі було надіслано 143 проекти з 39 країн світу. 12 з них - в тому числі й українсько-польський проект "Панорама" - відібрані до участі у пітчингу ZagrebDox Pro 2018", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, команди представлять свої роботи телевізійним редакторам, представникам кінофестивалів та дистриб'юторам 1 березня у кінотеатрі Kaptol Boutique Cinema (м. Загреб). Програма ZagrebDox Pro призначена для режисерів та продюсерів документального кіно. Вона складається з підготовчого семінару для документальних проектів на різних етапах розробки та виробництва, пітчинг-форуму та індивідуальних зустрічей проектних команд з експертами і професіоналами кіногалузі. 

Читайте також: 16 українських проектів номіновані на премію ArchDaily

Повнометражна стрічка-портрет "Панорама" режисера та автора сценарію Юрія Шилова створюється на основі однойменного короткометражного фільму. Головний герой картини - кіномеханік Валентин, який 44 роки працює в "Кінопанорамі", одному з найстаріших кінотеатрів Києва. У день 60-річчя Валентина в кінотеатрі займається пожежа і чоловік змушений піти на пенсію. У країні, що стрімко змінюється, він намагається знайти новий сенс свого життя.

Фільм створюється кінокомпанією "МаГіКа-фільм" (продюсери Геннадій Кофман, Ольга Беcхмельніцина) за підтримки Державного агентства України з питань кіно у копродукції з польською компанією Doc Education Foundation (копродюсер Мирослав Дембіньський) за підтримки польського телебачення та Польського кіноінституту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-