Фільм

Фільм "Крути 1918" має подивитися все українське суспільство - Розенко

Укрінформ
Фільм "Крути 1918" про самопожертву молодих добровольців, які захищали українську незалежність від російських окупантів, дасть змогу зрозуміти причини її втрати і навчити підходів до побудови державності.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час прес-конференції, присвяченої презентації фільму. 

"Україна в ці дні відзначає 100-річчя проголошення Української Народної Республіки. У 2017 - 2019 роках ми згадуємо і відзначаємо події Української революції... І фільм "Крути 1918" про непрості і трагічні події, які відбувалися 100 років тому, для нас важливий з точки зору виховання української нації. Ми повинні зрозуміти, в тому числі, чому так сталося, що 100 років тому нашу державність не вдалося відстояти, чому фактично протягом 3 років українська державність була знищена. Всіх нас і наступне покоління такі картини, як "Крути 1918", мають  навчити підходів до побудови Української держави. А найголовніший урок з трагічної історії Крут 1918 року - що без українського війська не може бути Української держави. Це свого часу сказав Євген Коновалець. І це червоною ниткою проходить через всі трагічні події 1918 року", - підкреслив Розенко.

Він додав, що тоді відбувалася гібридна агресія проти України з боку Росії, і частиною її була ідеологічна боротьба проти Української Народної Республіки, вплив популізму на українських громадян під гаслами "Земля - селянам", "Фабрики - робітникам" тощо.

Читайте також: Шанувальники Висоцького відзначають його 80-річний ювілей

"Внаслідок цього була загублена Українська держава в минулому столітті, коли фактично на популістичних гаслах зайшли сюди російські війська і здобули підтримку, в тому числі через українську громаду", - сказав Розенко.

Він підкреслив, що все українське суспільство має подивитися цей фільм.

Урядовець подякував кінематографістам, які взялися за таку патріотичну тему, і нагадав, що до створення фільму долучилася держава. "Половина бюджету цієї картини - 26 млн грн - профінансовано за державний кошт. Такі фільми, як "Крути 1918", "Кіборги", "Червоний", сьогодні були б неможливі без державної підтримки. І тільки завдяки державній підтримці ми можемо пишатися якісним українським кінематографом", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Розенко також нагадав, що минулого року відбулися 40 прем'єр українських фільмів. Він запевнив, що цього року їх буде не менше, і державна підтримка кінематографа зростатиме. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-