Російські прокурори шукають екстремізм у

Російські прокурори шукають екстремізм у "Смерті Сталіна"

Укрінформ
Громадська рада при Міністерстві культури Росії попросила генерального прокурора Юрія Чайку перевірити фільм "Смерть Сталіна" на наявність ознак екстремізму.

Про це повідомляє rbc.ru

"Фільм направлений на розпалювання ненависті та ворожнечі, на приниження гідності російської (радянської) людини, пропаганду неповноцінності людини за ознакою її соціальної та національної приналежності, а це ознаки екстремізму", - йдеться у листі.

Окрім того, у трейлері члени громадської ради побачили образливе ставлення до гімну СРСР: "Використовуються непристойні вислови та дії під час звучання державного гімну".

У листі у Чайки також просять винести міністру культури Володимиру Мединському застереження "про необхідність вжиття заходів щодо неприпустимості порушення законодавства". Сам Мединський напередодні ввечері заявив, що "Смерть Сталіна" направлять на "додаткову юридичну експертизу".

Міністерство культури видало прокатне посвідчення картині "Смерть Сталіна" 17 січня. Перші покази були заплановані на 25 січня, але у вівторок Мінкультури заявило про відкликання дозволу. Такі заходи пояснили зверненням "групи юристів", які побачили у фільмі ознаки екстремізму і визнали, що він ображає пам'ять загиблих.

Читайте також: У Росії відкликали прокатне посвідчення британського фільму "Смерть Сталіна"

Світова прем'єра британської сатиричної комедії "Смерть Сталіна" Армандо Яннуччі відбулася у вересні 2017 року. Сюжет кінокартини зосереджений на боротьбі за владу в СРСР після смерті Йосипа Сталіна 1953 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-