У Києві закрили онлайн-кінотеатр, що транслював заборонені канали

У Києві закрили онлайн-кінотеатр, що транслював заборонені канали

Фото
Укрінформ
У столиці поліцейські припинили діяльність Інтернет-ресурсу, за допомогою якого здійснювалась незаконна трансляція та ретрансляція телевізійних каналів, в тому числі російських, які заборонені на території України.

Про це інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

“Працівники відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікації Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції припинили роботу сервісу «iseehd.tv», який здійснював свою діяльність протягом останніх трьох років. За час роботи нелегального онлайн-кінотеатру правовласникам було завдано збитків в особливо великих розмірах”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що за зверненням представників одного із українських телеканалів, було проведено відповідну перевірку та встановлено: Інтернет-ресурс здійснював трансляцію та ретрансляцію аудіо та відео творів без відповідних документів та дозволів правовласників.

За місцем проживання адміністраторів та власників цього сайту працівники кіберполіції провели обшуки. Крім того, обшук проводився в офісному приміщенні провайдера, де знаходилось серверне обладнання, яке підтримувало роботу Інтернет-ресурсу.

Читайте також: Нацрада перевірить NеwsOne через провокаційні заяви в ефірі

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст. 176 (Порушення авторських і суміжних прав) та ч.2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) Кримінального кодексу України.

Наголошується, що за результатом проведення слідчих дій поліцейські вилучили комп’ютерну техніку та серверне обладнання, яке було направлено до експертного центру для проведення усіх необхідних експертиз.

У поліції поінформували, що після проведення результатів цієї експертизи буде вирішено питання щодо оголошення підозри особам, які здійснювали адміністрування цього Інтернет-ресурсу. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-