Зимова сплячка скасовується: афіша на вихідні

Зимова сплячка скасовується: афіша на вихідні

Укрінформ
Саме час протистояти сезонній апатії! Обирайте цікаві події з нашої афіші, щоб не впасти у зимову сплячку цими вихідними.

Відкриття виставки ілюстрації «Дванадцять»

Що цікавого: «Дванадцять» – групова виставка від дванадцяти молодих і талановитих ілюстраторів, що відкривають новий виставковий рік в ORTHODOX. Усі вони різні за стилем, наративом, підходом до роботи, але всі перетнулись на кафедрі графіки в НАОМА. Хтось ще студент, а хтось щойно закінчив навчання. Ця виставка є певним зрізом трендів і тенденцій нового покоління ілюстраторів.

Коли: 19 січня

Де: Orthodox. Books/Coffee/Illustration (вул. Велика Житомирська, 21-А)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Герої «Кіборги» 242. Вечір пам’яті захисників ДАПу

Що цікавого: Донецький міжнародний аеропорт ім. Сергія Прокоф’єва з 26 травня 2014 року став територією запеклого протистояння українських військових та проросійських найманців з т. зв. ДНР. Від цієї дати почався відлік 242 днів героїчної оборони ДАПу, названої в народі «українським Сталінградом». Аеропорт перетворився на «небесні ворота» для душ понад ста бійців, які віддали за Батьківщину свої життя.

Цей день збирає українців для вшанування світлої пам’яті загиблих героїв та висловлення сердечної вдячності родинам захисників Донецького летовища.

Коли: 20 січня о 12:00

Де: Центральний будинок офіцерів ЗСУ (вул. Грушевського, 30/1)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Відзнаки Героїв. День пам’яті Небесної Сотні

Що цікавого: «Ми хочемо, щоб наших рідних пам’ятали життєрадісними, сміливими та вільними, згадували за хороші справи й у такий спосіб вшановували їхню світлу пам’ять. Ми будемо розповідати світу про українських Героїв, їхні мрії та любов до життя». Так вважають засновники ряду проектів Відзнаки Героїв.

Ми зустрінемося, щоб підтримати цю добру справу і вшанувати пам’ять подій на Майдані у січні 2014 року. Поділимося спогадами. Поспілкуємось із родичами Небесної Сотні, медиками та учасниками революції, які отримали поранення. Послухаємо уривки книжки «Пробудження» Руслана Сан-Маріно та музику у виконанні Романа Коляди.

Коли: 20 січня о 14:00

Де: Ресторан «Остання Барикада» (Майдан Незалежності, 1)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Між двох імперій: українська поезія другої половини ХІХ століття

Що цікавого: Після того, як романтики і гумористи започаткували класичну українську літературу, в другій половині ХІХ століття продовжувався її стрімкий розвиток. Його обмежувало офіційне переслідування української мови в Російській імперії і жорсткий тиск з боку поляків в Австрійській (згодом Австро-Угорській імперії). Однак українська поезія продовжувала розвиватися, паралельно з останніми представниками романтизму творили митці реалістичної течії, а наприкінці століття почали зароджуватися символістські віяння. У зв’язку зі зростанням прошарку освічених людей, поезія здобувала дедалі більше нових читачів. Так, всупереч прагненням царського офіціозу та амбіціям польської еліти, українська поезія продовжувала відбуватися.

Коли: 20 січня о 16:00

Де: Публічна бібліотека імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Містичний простір Михайла Булгакова: Звуки, запахи, смаки

Що цікавого: На численні прохання шанувальників музею Булгакова, реконструюємо проект 2007 року – «Містичний простір Михайла Булгакова»:

«Перед відвідувачами постає Будинок, сповнений запахів, таємничих звуків, дзеркальних відображень і примарного світла. Крім вальсу у виконанні меморіального булгаківського годинника і бою годинника в їдальні, звучить партитура звуків будинку, створена сучасним українським композитором Вікторією Польовою для експозиції музею.

Духи Л. Є. Білозерської, запах ладану в кімнаті Олени, червоний промінь професора Персикова, скрип меморіального дубового паркету, відображення в дзеркалі венеціанського скла, тінь М. В. Гоголя і, звичайно, зоряне київське небо...»

«Будинок Булгакова», 2015 р.

Коли: 20 січня

Де: Андріївський узвіз, 13

Скільки: 100 грн, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Концерт-медитація. Японська флейта Сякухаті

Що цікавого: П’єси Хонкёку – це музична поезія дзен, поезія, наповнена вітром із засніжених вершин, звуками дзвіночка, помахами пташиних крил, музикою чаю. І це все може відтвори бамбукова флейта сякухаті!

Коли: 20 січня о 18:00

Де: вул. Володимирська, 49-А

Скільки: до 19 січня – 250 грн, у день концерту – 300 грн

Більше інформації: Facebook

Чарівний подих Італії

Що цікавого: Чарівна Італія... Легкий та в той час такий неповторний подих класичної музики. Концерт для струнного оркестру А. Вівальді, «Спогади про Флоренцію» П. Чайковського... Неперевершене, майстерне виконання творів Київським камерним оркестром Національної філармонії України. І це відбуватиметься у стінах затишної та унікальної Кірхи Святої Катерини.

Коли: 20 січня о 18:00

Де: вул. Лютеранська, 22

Скільки: 249 грн

Більше інформації: Facebook

Ніч кіно братів Коен

Що цікавого: Навряд знайдеться людина, яка не дивилася жодного фільму братів Коен. Вони – серед найбільш авторитетних режисерів сучасного кіно. Крім того, Коени, як правило, самі пишуть сценарії, продюсують та монтують свої фільми.

Вони працюють спільно упродовж останніх 32 років і за цей час удостоїлися 4 премій «Оскар», Золотої пальмової гілки і ще понад 70 провідних кінематографічних нагород.

20 січня дивимося «Всередині Люїна Девіса», «Фарго», «Париж, я люблю тебе».

Коли: 20 січня о 23:00

Де: Простір Циферблат (вул. Володимирська, 49-А)

Скільки: 130 грн, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Вечір Жіночої Поезії «В мені-4»

Що цікавого: І знову шквал емоцій, сміх і сум, кохання і ненависть, легкість і чуттєвий полон охоплять слухача в незмінному Фріджині – поетичний захід вкотре збирає найталановитіших поеток столиці (і не тільки!), аби розбудити в поціновувачах справжньої сучасної поезії заховане і приборкане.

Не стримуй себе, приходь надихнутися, повідчувати, а також почаювати з найчарівнішими представницями сучасної літературної тусовки.

Коли: 20 січня о 18:00

Де: SURF cafe FreeGen (вул. Басейна, 12)

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

Зимовий Кото-Ярмарок

Що цікавого: Запрошуємо всіх на Зимовий Кото-Ярмарок до Центру Адопції котиків! Ви зможете обрати собі найкращого пухнастого друга. Усі котики, врятовані з вулиці, вже вакциновані, стерилізовані, мають паспорт та мікрочіп. Пройшли повне медичне обстеження. Віддаються в нові родини безкоштовно.

Коли: 20 січня о 12:00

Де: вул. Дмитрівська, 39

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Підземний Київ: скелелазіння і швидкісні спуски

Що цікавого: Запрошуємо полазити і спуститися по мотузці у величезний підземний колодязь діаметром 6 метрів і висотою 33 метри. Все це буде проходити в дренажній системі Аскольдова, а до нашої мети потрібно буде пройти 30 хвилин по підземним ходам. Ви познайомитеся з підземним світом Києва, дізнаєтеся, що таке дренажна система і навіщо вона побудована.

Коли: 20 січня об 11:00

Де: старт на станції метро Арсенальна

Скільки: 450 грн, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

ЗНО для спринтерів

Що цікавого: Підготуватися до ЗНО за п’ять місяців не просто можливо, а реально і дуже ефективно! Спілкуйся з викладачами, дізнавайся лайфхаки з підготовки та виходь на фінішну пряму ЗНО.

Коли: 20 січня об 11:00

Де: вул. Круглоуніверситетська, 3-5

Скільки: Безкоштовно, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Фестиваль Пуеру

Що цікавого: Фестиваль Пуеру – це унікальна можливість зануритися у світ чаю.

Пуер – чай, який славиться своєю історією і цілющими властивостями. Своєю незвичністю пуер завдячує методу обробки, який дає йому можливість поліпшуватися з часом.

Його аромат і смак може варіюватися від фруктових відтінків до пряних, землянистих, деревних і морських.

Коли: 21 січня о 15:00

Де: Чайний клуб (бульвар Дружби народів, 7)

Скільки: 500 грн

Більше інформації: Facebook

David Bowie is. Exhibition on Screen

Що цікавого: У 2013 році хітом Музею Вікторії і Альберта в Лондоні став проект «David Bowie is», присвячений легендарному рок-музиканту. На виставці були зібрані рукописи, костюми, фотографії та реквізит з виступів Девіда Боуї.

Цей фільм був знятий в Лондоні в 2013 році і є рідкісною можливістю побачити цю виставку, почути розповіді гостей (серед них – дизайнер Кансай Ямамото і вокаліст групи Pulp Джарвіс Кокер) і зануритися у світ Девіда Боуї.

Фільм-виставка демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коли: 21 січня о 15:00

Де: Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

The Stand Up

Що цікавого: Починаємо новий рік гумору, заснованого на реальних подіях!

Кращі коміки Києва зберуться в кінці січня в затишному ресторані і доведуть вас до істерики новою програмою.

Коли: 21 січня о 20:00

Де: Ресторан-броварня «Cosmopolite» (вул. Вадима Гетьмана, 6)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Квест-екскурсія «Хованки в КПІ»

Що цікавого: Запрошуємо на квест-екскурсію «Хованки в КПІ». На вас чекають цікаві логічні загадки та фотозавдання на території Політеху. Ви дізнаєтесь про цікаві факти з історії КПІ та побачите його таємні куточки.

Коли: 21 січня о 12:00

Де: Політехнічний інститут

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

Sikorsky mini-fest

Що цікавого: Протягом чотирьох годин фесту в межах виставки «Наш Сікорський» триватиме серія екскурсій-квестів, а на музейному горищі діятиме імпровізована «Майстерня Сікорського». Батьки та діти дізнаються про київський та американський періоди життя всесвітньовідомого авіаконструктора, побачать відтворені куточки київського помешкання та майстерні Сікорського, моделі його найвідоміших літаків та гелікоптерів, а також переглянуть короткометражний фільм із голосом самого Сікорського за кадром. Завершиться екскурсія квестом «Талісман Сікорського»

Коли: 21 січня о 12:00

Де: Музей української діаспори (вул. Московська, 40-Б)

Скільки: Екскурсія та квест – 50 грн, майстер-клас з моделювання – 60 грн

Більше інформації: Facebook

Фото на першій сторінці: Thomas D. Mangelsen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-