Нищук розповів про будівництво другої черги музею Голодомору

Нищук розповів про будівництво другої черги музею Голодомору

Укрінформ
Добудова другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" є справою честі.

На цьому наголосив міністр культури Євген Нищук виступаючи у Верховній Раді під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні уряд бере на себе відповідальність стверджувати правду, а значить на весь світ заявити - Голодомор в Україні 1932-1933 років був геноцидом проти українського народу. Для нас справа честі завершити будівництво Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", - сказав Нищук.

Він наголосив, що сьогодні в пріоритеті є будівництво другої черги меморіалу пам'яті жертв Голодомору.

Читайте також: Гройсман пропонує увічнити пам’ять дослідників Голодомору

"Разом з іншими важливими заходами з увіковічення страшної, наймасштабнішої за кількістю жертв трагедії українського народу введення в дію другої черги музею є пріоритетним, бо завмерло на цілих 10 років. Йдеться не тільки про будівлю. Сучасний музей, нова форма донесення інформації, історичної правди, якою б гіркою вона не була, осмислення помилок та негативного досвіду - запорука здорового суспільства", - зазначив міністр.

Він наголосив, що Національний музей "Меморіал жертв Голодомору" повинен активізувати свої зусилля у напрямку інформаційної роботи у світі.

"Тут допоможе взаємодія з Українським культурним фондом, який спільно з Українським інститутом книги оголосить кілька конкурсів на грантові програми зі створення перекладів та видання книжок мовами світу. Міністерства інформаційної політики та закордонних справ допоможуть у розповсюдженні та промоції цих видань", - додав Нищук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-