Українські гастролери в РФ: Кириленко пропонує реєстр СБУ і

Українські гастролери в РФ: Кириленко пропонує реєстр СБУ і "маркування"

Укрінформ
Українські виконавці, які гастролюють в Росії, мають повідомляти про це СБУ та сплачувати спеціальний збір на користь Збройних сил України. І все це має бути прописане в законі.

Про це написав віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко у своєму блозі на "Українській правді".

"Сотні українських артистів добровільно відмовилися від роботи чи виступів у Росії. З етичних, а дехто з політичних міркувань. Звісно, втративши при цьому фінансово. Інші артисти, навпаки, радо використовують поле, яке навіть стало вільнішим, та небезкоштовно веселять російську публіку, незважаючи на російську агресію на Донбасі та анексію Криму. І таким є їхній етичний вибір... Оцінити обидві етичні позиції може лише суспільство. Через Верховну Раду, тобто через закон", - зазначив Кириленко.

Для такого закону він пропонує "простий і зрозумілий підхід": "Їдеш розважати публіку країни-агресора – повідомляєш СБУ. Після цього тебе заносять до спеціально створеного Державного реєстру виконавців, що здійснюють концертно-гастрольну діяльність на території країни-агресора, який може вести, приміром, Нацрада з питань ТБ та радіомовлення... В Україні зі своїх концертів виконавці, що включені до Реєстру, сплачують спеціальний збір, надходження від якого повністю скеровуються на потреби Збройних сил України".

Читайте також: Нацрада пропонує ВР запровадити санкції за гастролі українських артистів у РФ

Кириленко також пропонує, щоб під час виступу чи відеокліпу артиста, якого занесено до Реєстру, на українських телеканалах постійно висвічувався інформаційний напис: "Цей виконавець гастролює на території країни-агресора". Відповідне повідомлення також має лунати на радіо перед саундтреком такого артиста.

Віце-прем'єр висловив переконання, що позиція прямої або прихованої неповаги до своєї країни повинна нарешті дістати оцінку від цієї ж країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-