У

У "списку пошани" Міжнародної рада з дитячої та юнацької книги - троє українців

Укрінформ
Найвпливовіша організація у світі, що займається дитячою літературою, – Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (IBBY) опублікувала свій традиційний "список пошани", до якого включила і трьох українців. 

Про це повідомляє "Видавництво Старого Лева". 

"Улюбленого сотнями дітлахів письменника Володимира Рутківського відзначено за твір "Гості на мітлі", який було перевидано 2016 року "Видавництвом Старого Лева"; всесвітньовідомого художника Владислава Єрка – за ілюстрації до книги "Маленький принц" ("А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"); Галину Кирпу – за переклад повісті Ульфа Старка "Диваки і зануди" ("Видавництво Старого Лева")", - ідеться в повідомленні. 

Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги що два роки створює перелік нещодавно виданих видатних книг для дітей, щоб відзначити найкращих письменників, художників та перекладачів з країн-членів IBBY. 

Читайте також: Акунін оприлюднив першу главу нового роману про Фандоріна

Перелік буде представлятися протягом року на найбільших книжкових виставках світу, а колекції цих видань зберігатимуться у Міжнародній молодіжній бібліотеці в Мюнхені, Швейцарському інституті дитячих та юнацьких медіа в Цюріху, дослідницькій колекції у Братиславі, в токійській секції IBBY та у Бібліотеці Північно-західного університету в Еванстоні, штат Іллінойс.

З повним списком IBBY Honour List можна ознайомитися тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-