«Золотий глобус» визначив найкращих актрис другого плану

«Золотий глобус» визначив найкращих актрис другого плану

Фото
Укрінформ
Еллісон Дженні і Лора Дерн отримали статуетки «Золотого глобуса» на 75 церемонії вручення премій Голлівудською асоціацією іноземної преси.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, золота статуетка у категорії «Найкраща актриса другого плану у повнометражному фільмі» присуджена Еллісон Дженні за гру у фільмі «Я, Тоня». Це американська біографічна спортивна чорна комедія з елементами драми від режисера Крейга Гіллеспі, що розповідає про життя та кар’єру фігуристки Тоні Гардінг.

Серед претенденток на цю нагороду були: Мері Дж. Блайдж («Ферма «Мадбаунд»), Лорі Меткалф («Леді Берд»), Октавія Спенсер («Форма води») та Хонг Чау («Зменшення»).

Водночас Лора Дерн отримала премію в номінації «Найкраща актриса другого плану у серіалі, міні-серіалі або телефільмі» за виконання ролі у «Великій маленькій брехні».  Найкращим актором другого плану став Александр Скарсгард, якого нагородили за роль у тому ж міні-серіалі.

Журі оцінило гру Лори Дерн вище, аніж її напарниці Шейлін Вудлі із того ж серіалу, Крісті Мец із «Це ми», Мішель Пфайффер із «Брехун, Величний і Жахливий» та Енн Дауд із серіалу «Розповідь служниці».

Читайте також: «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі» – найкращий драматичний фільм року

Таким чином, «Велика маленька брехня» отримала перемогу у чотирьох номінаціях цьогорічного «Золотого глобуса» із шести, на які претендувала.

Як повідомляв Укрінформ, це вже 75 церемонія вручення премії «Золотий глобус» Голлівудської асоціації іноземної преси. Нині вона традиційно проходить у готелі Beverly Hilton в Голлівуді. «Золотий глобус» вважається однією з найпрестижніших нагород (після «Оскара») та, крім сфери кінематографії, охоплює також телевізійні фільми й серіали.탈Ô탈Ô탈

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-