В Україні заснували літературну премію імені Івана Корсака

В Україні заснували літературну премію імені Івана Корсака

Укрінформ
На вшанування пам’яті Івана Корсака, а також з метою піднесення в Україні популярності творів історичної тематики, родина письменника та видавництво "Ярославів Вал" заснували літературну премію його імені.

Про це повідомляє прес-служба видавництва. 

"Премія заснована для відзначення найкращого українськомовного історичного роману чи повісті, присвячених винятково історії України. Твір повинен бути написаний на високому художньому рівні і мати позитивні відгуки в пресі та добрий читацький розголос. Він також має бути опублікований у періодиці не пізніше ніж за три роки до подачі його на конкурс для здобуття премії. До конкурсу на здобуття премії не приймаються твори, відзначені іншими преміями, а також рукописи чи електронні варіанти текстів", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Стартував збір заявок на здобуття Мистецької премії «Київ»

Висувати твори на здобуття премії можуть Національна cпілка письменників України та її обласні відділення, а також ВУТ "Просвіта". Право номінувати твори на здобуття премії мають також члени журі. 

Висунення творів на здобуття премії оголошується у ЗМІ з 1 червня і завершується 25 серпня. Члени журі не можуть номінуватися на здобуття премії. 

Премію вручатимуть щорічно до дня народження письменника 15 вересня в Національному музеї літератури України за участю літературної громадськості та ЗМІ. Лауреат одержує диплом, медаль, а також грошову винагороду в сумі 50 000 гривень.

Журі літературної премії імені Корсака очолив відомий літературознавець і директор видавництва "Ярославів Вал" Михайло Слабошпицький, його заступником став прозаїк і головний редактор часопису "Кур’єр Кривбасу" Григорій Гусейнов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-