"Вечори французького кіно": в Україні покажуть стрічки з конкурсу в Каннах

Відео
Укрінформ
"Вечори французького кіно" пройдуть в Україні з 24 по 31 січня 2018 року. Традиційно фестиваль покаже колекцію нових та найкращих французьких фільмів.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік". 

"Фестиваль стартує 24 січня 2018 року в найбільших містах України. До програми увійшли чотири картини за участю таких зірок, як Ізабель Юппер, Луї Гаррель, Жан-Луї Трентіньян, Береніс Бежо та Матьє Кассовіц", - ідеться в повідомленні. 

Відкриє фестиваль стрічка "Молодий Годар" – комедійна біографія від володаря "Оскара" за найкращий фільм ("Артист") Мішеля Хазанавічуса. Фільм розповідає про буремні роки в житті батька нової французької хвилі, режисера Жана-Люка Годара, а саме про його відносини з молодою дружиною, акторкою Анною Вяземські. У головних ролях – секс-символ французького кіно Луї Гаррель та зірка "Німфоманки" Ларса фон Трієра Стейсі Мартін. Світова прем'єра "Молодого Годара" відбулася в основному конкурсі Каннського кінофестивалю, де стрічка претендувала на "Золоту пальмову гілку".

Читайте також: Держкіно дає понад 17 мільйонів на романтичну комедію Зеленського

Інший фільм "Вечорів французького кіно" з каннського конкурсу – трагікомедія "Хеппі-енд" Міхаеля Ханеке. Свою нову роботу дворазовий володар "Золотої пальмової гілки" зняв із зірками французького кіно – Ізабель Юппер, Матьє Кассовіцем та легендарним Жаном-Луї Трентіньяном. У центрі сюжету – велика родина, в якій кожен має свої скелети у шафі.

Монументальний байопік "Роден" Жака Дуайона розповідає про великого скульптора Огюста Родена і жінок, які надихали його на творчість. У головній ролі – Венсан Ліндон, один з провідних французьких акторів сучасності, призер Канн за найкращу чоловічу роль ("Закон ринку").

Безсмертний жанр французької комедії представляє стрічка "Шукайте жінку" Со Абаді, що розповідає романтичну історію кохання парижан Армана та Лейли. Релігійний брат дівчини не дозволяє їй бачитися з коханим, але Арман не здається: він приходить до них у будинок у вигляді смиренної Шахерезади, з ніг до голови загорнутої у хіджаб.

Фестиваль "Вечори французького кіно" представляють Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні та компанія "Артхаус Трафік". У Києві фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами, в інших містах – в українській озвучці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-