Українські «ангели» і Петриківка на берлінському Різдві

Українські «ангели» і Петриківка на берлінському Різдві

Фоторепортаж
Укрінформ
«Янголи світла», петриківський розпис та музика у виконанні львівських музикантів додали тепла і українського колориту традиційному Різдвяному ярмарку у берлінському районі Шарлоттенбург.

В атмосферу свята занурилася кореспондент Укрінформу.

Кіоск з виробами одразу впізнаваного петриківського розпису приваблює безліч відвідувачів. «Людям дуже цікаво, це виглядає незвично в порівнянні з німецькими сувенірами. Дуже подобається, цікаві речі; до того ж чули про наш розпис», - розповідає Тетяна Ончул, не перериваючи під час нашої розмови торгівлю. Вся продукція, каже вона, виготовлена в селі Петриківка Дніпропетровської області. Крім ринку перед палацом Шарлоттенбург, вироби з кераміки та дерева представлені на Різдвяному ярмарку перед Червоною ратушею поруч з Александрплац. У попередні роки кіоски були на ринку біля ратуші Шпандау.

Незмінно приваблюють відвідувачів сім українських дівчат у костюмах англів. До «ангелів світла» постійно підходять, щоб сфотографуватися, а потім починають розпитувати, для яких цілей збираються кошти в спеціальний кухоль. Дізнавшись, що гроші підуть на допомогу українським дітям-сиротам, багато хто охоче жертвує.

Українські «ангели» та Петриківка на берлінському Різдві

«Ми приїхали на місяць у рамках проекту «Kiev meets Berlin», - розповідають Ольга, Ірина і Вікторія. За їх словами, відвідувачі ринку розпитують про ситуацію в нашій країні, висловлюють підтримку.

Проект «Kiev meets Berlin» існує вже 10 років за підтримки КМДА, Посольства ФРН у Києві та Посольства України в Берліні. В його рамках у січні відбувається також візит до Києва представників Німеччини, які знайомлять українську столицю зі своїми різдвяними традиціями. Щорічно компанія-організатор Werbeteam.berlin виділяє кошти на благодійність в Україні з Різдвяного ярмарку перед замком Шарлоттенбург.

Читайте також: У Берліні презентували аналітичний центр. Україна – в пріоритеті

Ця ярмарок було обрано кращим серед таких же в Європі в 2013 році. Протягом 10 років щорічно її відвідують понад мільйон людей. Минулого року побував на ньому і мер Києва Віталій Кличко. Ярмарок організовано на площі перед палацом, якому понад 300 років.

А ще святкового настрою на цій душевній ярмарку додають львівські музиканти.

Фото: Ольги Танасійчук / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-