У Києві нагородили лауреатів премій Дерегуса та Білокур

У Києві нагородили лауреатів премій Дерегуса та Білокур

Укрінформ
У Національній спілці художників України відбулося урочисте нагородження лауреатів  мистецьких премій імені Михайла Дерегуса та Катерини Білокур у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту. 

«Мені дуже приємно бачити у цій залі багатьох митців та художників, які приїхали з  усіх куточків нашої країни  на цю подію, яка відрізняється, перш за все,  своїм настроєм, наповнена позитивом  та дарує відчуття радості.  Надзвичайно приємно, що Мінкультури завдяки таким преміям може долучитися до творення українського мистецтва. Ці зали сповненні  вічним і надзвичайно  важливим,  завдяки вашим роботам ми відчуваємо  всю велич дивовижного свята Різдва», - наголосив на відкритті міністр культури Євген Нищук.

Він нагадав, що цьогоріч відомством уніфіковано 13 премій для видатних діячів культури, літератури і мистецтва, зокрема і зазначені премії, а також в десять разів збільшена грошова винагорода переможцям.

Міністр культури вручив дипломи цьогорічним лауреатам - Премії імені Дерегуса члену-кореспонденту Національної академії мистецтв України, заслуженому діячу мистецтв України Василю Чабанику за серії графічних робіт «Українська абетка» та «Видатні діячі мистецтва» та  - Премії імені Катерини Білокур майстру художньої обробки шкіри (м. Івано-Франківськ) Ользі Шулепі за серію робіт із шкіри.

Читайте також: Премію Чорновола вручили за журналістську роботу про Ліну Костенко

Премія імені Михайла Дерегуса та Премія імені Катерини Білокур засновані Міністерством культури  України спільно зі  Національною спілкою художників України. Цього  року на конкурс було представлено графічні роботи 15 претендентів на здобуття Премії імені Михайла Дерегуса та 20 творів традиційного народного мистецтва на здобуття премії імені Катерини Білокур  з різних регіонів України.

Фото: Мінкультури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-