Європейський фонд дасть Лозниці грошей на фільм про Донбас

Європейський фонд дасть Лозниці грошей на фільм про Донбас

Укрінформ
Європейський фонд підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES при Раді Європи погодив підтримку 17 повнометражних фільмів, серед яких і проект “Донбас” українського режисера Сергія Лозниці.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

“Фільм “Донбас” створюється у копродукції Німеччини, Нідерландів, Франції та України за підтримки Держкіно. Українським продюсером є  кінокомпанія “Артхаус Трафік”. Прем’єра фільму запланована на 2018 рік”, - ідеться в повідомленні.

За словами режисера, фільм складатиметься з низки епізодів: практично відтворених в ігровому кіно справжніх історій, що трапилися на окупованих територіях. Кілька героїв будуть пов'язувати епізоди між собою і передавати одне одному, немов естафетну паличку, увагу глядачів.

Читайте також: Держкіно дасть гроші на історичну драму “Червоний. Без лінії фронту”

Сергій Лозниця є одним із найвідоміших у світі українських режисерів ігрового і документального кіно. Його фільм “Щастя моє” (2010) став першою українською стрічкою часів незалежності, яка брала участь в офіційному конкурсі Каннського фестивалю. Також в офіційній програмі Канн відбулися прем’єри інших картин Лозниці, створених за участі України – “Майдан” (2014) та “Лагідна” (2017). A eого документальну стрічку “Аустерліц” було номіновано на премію Європейської кіноакадемії за найкращий документальний фільм 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-