У Вінниці до 140-річчя Леонтовича виконали рекордну кількість його творів

У Вінниці до 140-річчя Леонтовича виконали рекордну кількість його творів

Укрінформ
У Вінниці в середу встановили рекорд  з кількості виконаних творів Миколи Леонтовича та учасників фестивалю хорового мистецтва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В рамках проведення культурно-масових заходів з нагоди відзначення 140-річчя від дня народження М.Леонтовича було зафіксовано видатні досягнення. А саме, впродовж трьох днів відбувся Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва, в яком взяли участь 40 аматорських і професійних хорових колективів. Вони виконали в рамках одного заходу 100 творів Леонтовича, а фінальним акордом фесту став флешмоб з виконання хорами славнозвісного «Щедрика».  Відтак, нами зафіксовано встановлення рекорду України в категорії «Масові заходи», -  повідомили представники «Книги рекордів України».

Читайте також: Окрім "Щедрика", Леонтович є автором більш як 150 обробок народних пісень - Порошенко

За їх словами, рекордною визнано й кількість учасників фестивалю – 1500 виконавців із 40 хорів з Вінницької, Київської, Рівненської, Харківської, Одеської та Чернігівської областей.

Рекорд зафіксовано під час фінального гала-концерту фестивалю.

Як повідомляло агентство, у середу у Вінниці  відбувся флешмоб з виконання «Щедрика» в обробці композитора за участі понад 400 хористів. А в с. Марківка Теплицького району, де загинув Леонтович, на його честь заклали меморіальну діброву. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-