Симпозіум «Живопис на склі» відкрився у Гошівському монастирі на Прикарпатті

Симпозіум «Живопис на склі» відкрився у Гошівському монастирі на Прикарпатті

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області, у селі Гошів, у монастирі УГКЦ відкрився симпозіум «Живопис на склі». Його учасники – художники з Києва, Львова, Тернополя та Івано-Франківської області.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА. 

«У Гошівському монастирі відкрився живописний симпозіум. Цьогорічний мистецький проект «Живопис на склі» має всеукраїнський характер, адже в ньому братимуть участь художники із Києва, Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Калуша та Коломиї», - повідомляє прес-служба ОДА.

Мета організаторів симпозіуму - активізувати творчі мистецькі сили в напрямку відродження і розвитку стародавньої традиції живопису на склі. Для цього відбудуться майстер-класи для вихованців дитячих художніх закладів та семінар, присвячений історичним реаліям техніки живопису на склі.

Читайте також: У Франківську відкрили пам’ятник художнику Заливасі, який пережив Голодомор

За результатами симпозіуму планується провести дві виставки: 22 грудня в Києві у Національному заповіднику «Софія Київська» та 4-6 травня 2018 року - у виставкових залах Івано-Франківської організації Національної спілки художників України під час Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір».

Кошти, отримані від реалізації робіт, скерують на придбання діагностично-лікувального та реабілітаційного обладнання у заклади соціально-психологічної допомоги, а також на лікування та фізичну реабілітацію у Долинському районі області дітей з обмеженими функціональними можливостями.

Василіянський монастир Преображення Господнього — греко-католицький монастир Чину св. Василія Великого, що знаходиться у селі Гошові Долинського району на Івано-Франківщині, вважається однією з найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України, яку щорічно відвідує кілька мільйонів прочан.

У Гошівському монастирі відкрився живописний симпозіум / Фото: if.gov.ua

Фото з сайту Івано-Франківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-