Фільм

Фільм "Іній" про Донбас бере участь в ArteKino Festival

Укрінформ
Український фільм "Іній" Шарунаса Бартаса, який є європейською копродукцією і створений за підтримки Держкіно України, бере участь в онлайн-фестивалі ArteKino Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"До участі у фестивалі, що проходить з 1-го до 17-го грудня, відібрано 10 європейських фільмів, 9 з яких доступні для перегляду з України", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, доступ до онлайн-переглядів безкоштовний, проте кожен фільм зможе подивитися лише 200 глядачів, які також зможуть взяти участь у розіграші поїздки на Берлінський кінофестиваль.

Читайте також: Держкіно дасть 9 мільйонів на повнометражний дебют Антоніо Лукіча

Переглянути відібрані фільми можуть представники 45-ох європейських країн. Для українських глядачів усі фільми субтитровані.

Зареєструватися на фестиваль можна за посиланням.

Фільм "Іній", зйомки якого проходили в районах проведення АТО, розповідає про молодого литовського хлопця Рокаса. якому одного дня випадає можливість побувати в Україні та побачити справжню війну. Реальність виявляється набагато жорсткішою порівняно з романтичними уявленнями юнака.

"Іній" знято в копродукції Литви та України. Це перший міжнародний проект про події на Донбасі. Військову журналістку у фільмі грає відома французька актриса та співачка Ванесса Параді. Прем'єра картини відбулася в паралельній програмі Каннського фестивалю "Двотижневик режисерів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-