Порошенка просять оголосити Рік утвердження державної мови

Порошенка просять оголосити Рік утвердження державної мови

Документ
Укрінформ
Президента України просять підтримати звернення 178 народних депутатів та Комітету з питань культури і духовності ВР від 17 листопада 2017 року і оголосити 2018 «Роком утвердження державної мови».

У зверненні творчої інтелігенції до глави держави наголошується, що основним стратегічним завданням держави є забезпечення неухильного додержання конституційних гарантій щодо всебічного розвитку і функціонування державної мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

«Держава повинна забезпечити безумовне виконання важливої ​​конституційної норми. Цьому сприятиме реалізація комплексу заходів для виконання Вашого Указу про оголошення Року утвердження державної мови», - сказано в зверненні.

У листі уточнюється, що в умовах гібридної агресії проти України виконання відповідних заходів буде сприяти консолідації суспільства, формуванням і захистом національного культурно-інформаційного простору, посилення національної безпеки і суверенітету України.

Читайте також: Фільм про Василя Сліпака покажуть у понад 20 містах США

Звернення підписали 36 діячів культури та науки, серед яких: академік НАН, Герой України Іван Дзюба, народний артист України Богдан Бенюк, письменник та громадський діяч, Герой України Іван Драч, директор інститутуту літератури ім. Т. Шевченка НАН України Микола Жулинський, академік НАН України Михайло Згуровський, шеф-редактор видавництва «АБАБАГАЛАМАГА» Іван Малкович, письменник та громадський діяч, Герой України Дмитро Павличко, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, академік НАН України, Герой України Ігор Юхновський, голова Національної спілки кінематографістів України Олесь Янчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-