День ЗСУ: в Українському домі пролунають сучасні фронтові пісні

День ЗСУ: в Українському домі пролунають сучасні фронтові пісні

Укрінформ
 До Дня Збройних сил України 5 грудня о 18:00 у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український Дім» відбудеться концерт, під час якого прозвучать пісні з альбому сучасних фронтових пісень "Пісні Війни" у виконанні воїнів АТО та зірок української сцени.

Про це під час брифінгу заявив міністр культури України Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Пісня в часі боротьби має надзвичайно велике значення. Так склалося історично, що пісня звучала і в часи скрути, суму, жалю і в переможні часи. Подібний формат збірки дисків з тими учасниками, якими вони записані - це є літопис. Зараз на сході країни хлопців, які втрачають здоров'я, які жертвують своїм життям, їх завжди супроводжують пісні. І багато тих, хто воює на передовій, самі пишуть ці пісні", - сказав Нищук.  

Він зазначив, що цей унікальний проект представляє дуети бійців-авторів та відомих українських виконавців. І його унікальність полягає саме в тому, що авторами пісень є бійці, Герої, які захищають Україну на Сході та містять правдиві історії з власних переживань. 

"Цей  проект має не тільки мистецьку цінність, не тільки продукує українську сучасну пісню про війну, а й виступає документальним свідком подій на передовій, художнім словом, відтворюючи почуття, мрії, бачення. Ми вдячні нашим митцям, участь у цьому проекті - їх громадянська позиція. Альбом сучасних фронтових пісень “Пісні Війни” відкриває очі, закладає той фундамент, щоб молодь пам'ятала, в яких обставинах вона здобуває свою справжню незалежність", - сказав Нищук. 

Як поінформувала автор та координатор соціально-мистецького проекту  “Пісні Війни” Галина Гузьо, концерт фронтових пісень у прямому ефірі транслюватиме Армія FM. 

Читайте також: "Кіборгів" покажуть у країнах Балтії, Польщі та Канаді

До альбому увійшли 15 композицій, записаних в  дуеті із формацією «Піккардійська Терція», лідером гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, співаком Арсеном Мірзояном, Сергієм «Фомою» Фоменко із групи «Мандри», співачками Оксаною Мухою, Аничкою Чеберенчик та Іриною Долею, лідером гурту «Мері» Віктором Винником та музикантом гурту Kozak System Іваном Леньо, сестрами Тельнюк, співачкою Анастасією Приходько, співаком та композитором Павлом Табаковим і співаком Тарасом Гавриком, а також лідером гурту Ot Vinta Юрієм Журавлем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-