Зірка світової оперної сцени завітає до Києва з двома виставами

Зірка світової оперної сцени завітає до Києва з двома виставами

Укрінформ
Зірка світової оперної сцени народна артистка України Людмила Монастирська у грудні співатиме на сцені Національної опери України у двох виставах Джузеппе Верді.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"Прихильники таланту Людмили Монастирської почують солістку Національної опери в двох операх Дж. Верді: «Дон Карлос», у якій співачка виконає партію Єлизавети Валуа, і «Макбет» (Леді Макбет). Візит співачки на батьківщину ознаменований ще однією важливою подією: вона вперше вийде на рідну сцену в новому статусі - з нагоди 150-річчя Національної опери України Людмилу Монастирську відзначено званням Народної артистки України", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у театрі, вперше на суд українського глядача оперу «Дон Карлос» представили 1985 року, а у 2012-му вона знову повернулась на сцену Національної опери у новому прочитанні. У постановці вперше були використані новітні сучасні технічні засоби. Головний художник театру Марія Левитська розробила надзвичайні за своєю красою і складністю декорації та майже 420 костюмів.

У вересні партію Єлизавети Валуа в опері «Дон Карлос» вперше виконала Людмила Монастирська. За словами співачки, вона давно мріяла її заспівати і рада, що її дебют у партії Єлизавети Валуа відбувся саме на сцені Національної опери.

Разом з Монастирською у виставі 9 грудня співатимуть Андрій Романенко (Дон Карлос), Михайло Кірішев (Родріго, маркіз ді Поза), Тетяна Пімінова (принцеса Еболі), Сергій Магера  (Філіпп II, іспанський король), Тарас Штонда (Великий інквізитор).

А 22 грудня Людмила Монастирська виконає партію Леді Макбет в опері «Макбет» (Дж.Верді). До речі, саме в цій партії у 2011 році відбувся її тріумфальний дебют на сцені лондонського королівського театру Ковент-Гарден.

Читайте також: Участь у конкурсах допомагає молоді інтегруватись у світову мистецьку еліту - Нищук

Серед грудневих цікавинок Національної опери України - також одноактна опера «Моцарт і Сальєрі» М. Римського-Корсакова, успішна прем'єра якої на сцені театру відбулась у лютому. Відтоді вона посіла гідне місце в репертуарі Нацопери. Чудовий тандем двох солістів - Валентина Дитюка (Моцарт) і Тараса Штонди (Сальєрі) - не залишився поза увагою прихильників театру та керівництва держави - молодий соліст Національної опери України Валентин Дитюк з нагоди ювілею театру нагороджений званням Заслуженого артиста України.

Крім того, на глядачів чекають два вишукані новорічні гала-концерти і, звісно ж, головний театральний атрибут новорічних свят - балет «Лускунчик» П. Чайковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-