Участь у конкурсах допомагає молоді інтегруватись у світову мистецьку еліту - Нищук

Участь у конкурсах допомагає молоді інтегруватись у світову мистецьку еліту - Нищук

Укрінформ
У Національній філармонії України відбулось нагородження лауреатів III Міжнародного конкурсу молодих диригентів імені Стефана Турчака. 

На урочистостях були присутні віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, міністр культури Євген Нищук, колеги-музиканти, повідомляється на сайті Міністерства культури. 

"Дуже важливо, щоб ці конкурси і далі відбувалися, щоб ми демонстрували, як молоді українські митці можуть показувати свій високий професійний рівень та інтегруватися до світової диригентської музичної еліти", - зазначив Нищук.

 За його словами, проведення та підтримка на високому державному рівні таких конкурсів є вкрай важливою, адже саме вони формують молодих митців.

За результатами роботи журі: I премію отримав Гаддіел Домбрауер , представник Франції, II премію розділили між собою Артун Хойнік (Румунія) та Іван Чередніченко (Україна), III премію здобув учасник з України - Назар Якобенчук. Члени міжнародного журі також відзначили дипломом лауреата українця Михайла Вандаловського.

 Міжнародний конкурс диригентів імені Стефана Турчака заснований Міністерством культури України та Київською міською державною адміністрацією. Проводиться в Києві один раз на чотири роки. Головною метою конкурсу є виявлення талановитої творчої молоді - оперно-симфонічних диригентів, підвищення професійної майстерності, розширення міжнародних культурних зв'язків, увічнення пам'яті видатного українського диригента Стефана Васильовича Турчака – музиканта, творчість якого стала однією з найяскравіших сторінок у мистецтві оперно-симфонічного диригування.

Читайте також: Нищук зіграв у гостьовій виставі на сцені львівського театру

III Міжнародний конкурс молодих диригентів імені Стефана Турчака тривав з 26 листопада по 1 грудня 2017 року. Усього на конкурс було подано 34 заявки. До участі у змаганні допущено 21 кандидата із 10 країн світу - України, Польщі, Іспанії, Білорусі, Франції, Німеччини, Сінгапуру, Ірану, Румунії та Швейцарії. Майстерність конкурсантів оцінювало міжнародне журі, до складу якого увійшли відомі музиканти і диригенти з України, Швейцарії, Узбекистану, Сербії і Білорусі на чолі з українським композитором Євгеном Станковичем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-