Увічнення Героїв Небесної Сотні: Нищук розповів про унікальність конкурсу

Увічнення Героїв Небесної Сотні: Нищук розповів про унікальність конкурсу

Фото
Укрінформ
Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності" є першим подібним конкурсом для України.

На цьому наголосив міністр культури України Євген Нищук на прес-конференції в Укрінформі.

«Цими днями триває активна фаза початку проведення конкурсу меморіального комплексу - Музею Героїв Небесної Сотні Революції Гідності. Насправді такий рівень проведення конкурсу, його підготовки та організації є першим досвідом для всієї України», - сказав Нищук.

Він зазначив, що підхід до проведення конкурсу був дуже ретельним, адже аналізувалась інформація про самі компанії, які допускались до конкурсу, їх досвід роботи, їх проекти, що вже були реалізовані, та їх реноме у світі.

«Для нас це прекрасний досвід, і досі в Україні подібних конкурсів ще не було. Тому для нас дуже почесно і дуже важливо, що у цьому конкурсі є для всіх абсолютно рівні параметри та критерії відбору. Це неймовірний досвід, і я радий, що до такого проекту, який є одним з найважливіших для України після подій 2013-2014 років, ми підходимо з прекрасними партнерами», - наголосив Нищук. 

Читайте також: На Меморіал Героїв Небесної сотні фонд Порошенка виділив три мільйони

Як зазначив організатор конкурсу проектів, керуючий партнер компанії Рhase 1 (Берлін) Бенджамін Хоссбах, журі в рамках конкурсу відібрало 15 заявників, що претендують на участь у проекті "Музей Революції Гідності", та 13 заявників, які готові звести "Меморіал Героям".

«Було дві зустрічі журі, вчора і сьогодні. Вчора ми відібрали ту кількість учасників, які перейдуть до наступного етапу. Загалом, як уже було сказано, ми маємо 65 команд з 10 країн світу, з них 40 команд виявили бажання взяти участь у конкурсі на «Музей Революції Гідності» і 25 команд - на «Меморіал Героям», - сказав Хоссбах.

Він зазначив, що під час роботи журі його основною метою був відбір учасників на основі їх попереднього досвіду та реалізованих проектів. «Ми оцінювали окрім досвіду ще й ілюстративний матеріал презентації реалізованих проектів та технічні особливості всіх реалізованих проектів конкурсантів. З 40 команд, які подали заявку на участь у проекті «Музею», ми відібрали 15 команд, вони представляють 6 країн світу. У випадку конкурсу на «Меморіал», то тут процедура та сама, але є певна специфіка, яка полягає в профілі учасників, а саме тут не лише архітектори, а й ландшафтні архітектори, художники і скульптори. Тому з 25 команд було відібрано 13, які візьмуть подальшу участь у конкурсі», - сказав Хоссбах.

Він також зазначив, що ці 28 команд відвідають Україну і саму локацію конкурсу в грудні для того, щоб краще ознайомитись та відчути глибше всю суть процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-