Гриневич розповіла про білінгвальний підхід у шкільній освіті

Гриневич розповіла про білінгвальний підхід у шкільній освіті

Укрінформ
Для різних національних громад України мають бути представлені різні моделі організації шкільної освіти, аби дитина могла володіти як рідною, так і державною мовами.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з батьками та вчителями спеціалізованої загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 4 із поглибленим вивченням словацької мови Ужгородської міської ради, повідомляє прес-служба МОН.

«Для будь-яких змін потрібні моделі, які показуватимуть приклад успішного впровадження новацій. У вашій школі вчителі початкової школи вже працюють активними методами навчання. Зокрема, я спостерігала це на уроці у 2-му класі, де навчання відбувається словацькою. Також у старшій школі ви успішно запроваджуєте білінгвальний підхід, що теж важливо як модель для змін у школах національних громад», - сказала Гриневич.

Читайте також: Гриневич: Закарпатські діти стали заручниками угорських політиків

У цьому закладі в початковій школі навчання проводиться словацькою мовою, а українська вивчається. Водночас частина старших класів навчається повністю українською, а частина - і українською, і словацькою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-