Україна дала нове дихання кінематографу - Парубій про ухвалені закони

Україна дала нове дихання кінематографу - Парубій про ухвалені закони

Укрінформ
Розгляд Верховною Радою законопроектів щодо підтримки вітчизняного кінематографа сприятиме розвитку галузі. 

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Той факт, що Українська держава дала нове дихання українському кінематографу,  я переконаний, має набагато більше значення, ніж просто фільм, ніж просто кіно. Це є виховання молодих українців, які часто сьогодні через кіно отримують інформацію і про свою країну, й отримують певну систему цінностей. Власне, ці закони, які ми приймали цього тижня, вони дають новий етап і новий поштовх: на п'ять років ми даємо пільги в оподаткуванні українського національного кінематографа, даючи йому преференції... Така система заохочення від держави вивільнює потужний потенціал, який є в цій сфері в Україні: чудові артисти, кінорежисери, інвестори, які готові інвестувати в українську культуру та розвиток українського кіно. Тому проходження тих трьох законів вважаю великим успіхом цього тижня", - пояснив Парубій.

Читайте також: Рада оголосила українському кіно ПДВ-канікули

Спікер також уточнив, що до кінця року мають завершитися зйомки 70 українських кінофільмів. 

"Тільки цього року в Україні завершують зйомки 50 фільмів і 20 короткометражних. Разом 70 фільмів цього року мають завершити і постати перед глядачем. На наступний рік планується так само 50 повнометражних фільмів", - уточнив він. 

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада Рада ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» №3238-д, за яким до 1 січня 2023 року звільнила від оподаткування податком на додану вартість виробництво українських фільмів.

Крім того, депутати також прийняли в цілому пов’язаний із попереднім законопроект №3239-д «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» та направили на повторне друге читання законопроект №3240 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-