"Дні Єрусалима в Києві" покажуть чотири ізраїльські фільми

Укрінформ
Покази кінопрограми фестивалю "Дні Єрусалима в Києві" стартують 16 листопада у кінотеатрі "Оскар" в ТРЦ Gulliver. До програми увійшли чотири фільми, зняті в Ізраїлі. 

Про це повідомляє компанія Артхаус Трафік. 

"Фестиваль "Дні Єрусалима в Києві" пройде на честь 50-річчя об'єднання міста. Фільми, відібрані в програму кіносекції, були відзначені національними преміями та брали участь у міжнародних кінооглядах класу А. Відкриє фестиваль драма "Підмостки" про хлопця, який шукає себе в той час, як його авторитарний батько бачить у сині спадкоємця свого будівельного бізнесу. Стрічка Матана Яіра була номінована на 7 премій Ізраїльської кіноакадемії та відзначена званням найкращого ізраїльського фільму на Єрусалимському кінофестивалі", - ідеться в повідомленні. 

 Інший фаворит "ізраїльського Оскара" - картина "Віфлеєм" - про взаємини офіцера секретної служби та його палестинського інформатора. Трилер Юваля Адлера отримав кілька премій - за найкращий фільм, кращого режисера, кращий сценарій, кращий кастинг, кращий монтаж і актора другого плану.

 Хоррор "Єрусалим" покаже глядачеві біблійний апокаліпсис у стародавньому місті: головні герої фільму приїжджають на канікули та опиняються в епіцентрі кошмару. 

Для дітей у програмі фестивалю заплановано денний сеанс, на якому буде показане сімейне фентезі "Абулеле". Назву фільму дало чарівне волохате чудовисько, яке за допомогою нових друзів намагається повернутися додому. Стрічка була представлена у дитячій програмі Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Покази фільмів можуть відвідати всі охочі – доступ на сеанси безкоштовний за попередньою реєстрацією на сайті www.jerusalem2017.com.ua. Старт реєстрації – 13 листопада.

Захід відбувається за підтримки Посольства Держави Ізраїль в Україні.

Після 20 листопада активісти та керівники кіноклубів мають змогу провести фестиваль у своєму місті в рамках проекту "Артхаус Клуб". Для цього потрібно подати заявку на сайті club.arthousetraffic.com.

Читайте також: Український мультик за Шевченком поїде на фестивалі у Греції та Йорданії

 Також в рамках "Днів Єрусалима в Києві" 14 листопада в Національній філармонії України відбудеться концерт "Єрусалимського квартету". А 19 листопада відомий шеф Аві Леві готуватиме страви ізраїльської кухні у ресторані "Любимый дядя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-