Україна домовилася з Кореєю про спільну підготовку аніматорів

Україна домовилася з Кореєю про спільну підготовку аніматорів

Укрінформ
Україна і Республіка Корея напрацьовують практичні кроки у сфері анімації.

Про це повідомили у Міністерстві культури.

 "Вперше після підписання Меморандуму про співпрацю в анімаційній індустрії між культурними інституціями України і Республіки Корея, яке відбулося у вересні цього року в рамках Міжнародного медіа форуму «Kyiv Media Week», відбулася робоча зустріч в.о. генерального директора ДП «Укранімафільм» Дмитра Лісенбарта  та фахівців підприємства з представниками анімаційної індустрії  Республіки Корея", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українка поділиться досвідом на саміті анімації та спецефектів у США

Під час зустрічі сторонами розглядалися основні  напрямки взаємодії у сфері анімації між двома країнами. Серед іншого це - створення копродукційного кейсу на реальному проекті,  врахування особливостей законодавства двох країн щодо національного продукту, квотування анімації відносно інших видів телевізійного контенту, а також створення спільних навчальних програм та обмінних програм для студентів у межах державних та недержавних профільних вузів.

Так серед найближчих спільних планів -  відкриття навчальної аспірантської програми у Кореї, що дозволить опрацювати вимоги до основних компетенцій у підготовці фахівців анімаційної галузі. Також навчальна активність обговорювалась у межах анімаційних фестивалів, які проводяться на території обох країн та можливість організації під час фестивалів пітчінгів за участю міжнародних експертів.

Учасники зустрічі розглянули перспективи дистрибуції анімаційного контенту двох країн  - національні квоти, особливості дубляжу та локалізації анімаційних фільмів тощо. Була досягнута  домовленість, що вже найближчим часом відбудеться обмін каталогами з контентом для телевізійної та кінотеатральної дистрибуції.

Фото: МедіаНяня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-