Мери Києва та Відня привітали майбутніх учасників благодійного балу

Мери Києва та Відня привітали майбутніх учасників благодійного балу

Укрінформ
Міський голова Києва Володимир Кличко та мер і губернатор Відня Міхаель Хойпль привітали майбутніх учасників і гостей благодійного Віденського балу, який відбудеться у столиці України 27-28 жовтня.

Звернення очільників двох міст розміщені на офіційному сайті заходу.

"Ми вдячні нашим гостям з Європи та США за підтримку європейських культурних прагнень наших учасників. Ми усі сподіваємось, що віденський бальний комітет оцінить зусилля дебютантів та поставить високі оцінки балу у Києві", - зазначив київський голова.

Кличко нагадав, що Київ як європейське місто залучає і проводить все більше міжнародних культурних подій, і висловив впевненість, що віденський бал відкриє нові таланти серед дебютантів, створить прецеденти великих благодійних проектів, як це є у класичній віденській традиції. 

"Чудово, що ми відкриваємо цим балом можливість брати участь у таких заходах дітям з обмеженими можливостями. Адже віденські бали пропагують гуманність, толерантне ставлення до усіх громадян, надають їм поштовх до реалізації. Віденський бал у Києві має стати ще одним позитивним прикладом втілення цих загальнолюдських цінностей", - підкреслив він.

Очільник Відня наголосив, що з позаминулого століття сотні великих і менших балів є важливим елементом соціального життя австрійської столиці. Крім найвідомішого Віденського оперного балу, тут щороку відбуваються Бал Віденської філармонії, Бал життя, Бал цукерок та Бал квітів.

"Столиця Австрії відома у всьому світі як місто музики. Тут жили і працювали великі майстри віденської класики, а також король оперети і вальсу Йоганн Штраус. Його твір "На прекрасному блакитному Дунаї" став міжнародною мелодією-візитівкою Відня. І саме ці незабутні вальси є головними на великих віденських балах. Бажаю всім гостям весело провести час і сподіваюся, що у них залишаться чудові спогади після балу!" - зазначив Хойпль.

Читайте також: Міжнародна премія імені Івана Франка у 2018-му. Оголошення про проведення конкурсу

Як повідомляв Укрінформ, благодійний Віденський бал відбудеться у Києві 27 та 28 жовтня. Його відкриють мери Відня та Києва Міхаель Хойпль та Віталій Кличко. Серед віп-гостей балу мають бути представники королівської династії Габсбургів-Лотринген, ерцгерцог Австрії Шандор Габсбург-Лотринген з дружиною принцесою Гертою Маргарет, власник елітного дому французьких вин Кловіс Теттенже, відома співачка зі США Мері Вілсон, запрошені зірки опери та балету, визнані музиканти України та багатьох інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-