Діти-переселенці з Донбасу сьогодні виступлять із концертом у Стокгольмі

Діти-переселенці з Донбасу сьогодні виступлять із концертом у Стокгольмі

Фото
Укрінформ
Юні українські музиканти, серед яких переселенці з Донбасу, у вівторок увечері виступлять у Швеції, в концертній залі, де вручалися перші Нобелівські премії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Ольга Стельмашевська, медіакординатор першого фестивалю української музики в Швеції Rethinking Europe:Ukraine.

"Приїхали з симфонічним оркестром Львівської філармонії INSO на репетицію. Чекаємо на наших юних солістів-переселенців з Донбасу. Дітей, які попри всі негаразди своїм талантом, палаючими очима та звуками музики розкажуть сьогодні суворим скандинавам нашу історію", - написала Стельмашевська. 

Фестиваль Rethinking Europe:Ukraine заснувала і багато зробила для його проведення відома українсько-шведська піаністка та засновниця Українського інституту в Швеції Наталія Пасічник. Ідею фестивалю підтримали громадські організації "Міжнародний інститут культурної дипломатії" та "Відповідальне майбутнє"/Responsible Future.

Упродовж двох днів, 23-24 жовтня, у концертних залах Musikaliska та Eric Erikssonhallen виступають молоді музиканти зі Швеції і України, серед них відомий дитячий хор "Щедрик", молодіжний оркестр Львівської філармонії, лауреати міжнародних конкурсів Максим Шарпар, Євгенія Джалалова, Софія та Анна Кисляк, Степан Сивохіп.

Читайте також: У Швеції - перший Український музичний фестиваль

У понеділок, 23 жовтня, на сцені престижного концертного залу Eric Ericsonhallen, змінюючи один одного, співали два колективи: український і шведський, повідомила один із організаторів фестивалю, директор ГО "Міжнародний інститут культурної дипломатії" Тетяна Калита.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-