Український фільм претендує на 4 нагороди фестивалю DOK Leipzig

Український фільм претендує на 4 нагороди фестивалю DOK Leipzig

Укрінформ
Прем'єра українського документального фільму "Дельта" Олександра Течинського відбудеться в листопаді під час одного з найстаріших фестивалів Європи - DOK Leipzig.   

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі продюсер фільму "Дельта", програмний директор Docudays UA Геннадій Кофман. 

"У Лейпцигу, в рамках конкурсної програми кінофестивалю, відбудеться міжнародна прем'єра фільму "Дельта". Ми сподіваємося, що ця прем'єра буде успішна для фільму, що показ в Лейпцигу визначить його подальшу міжнародну, фестивальну долю. І дуже сподіваємося, що прем'єру в Україні ми зробимо на фестивалі Docudays UA у березні наступного року. А також, що "Дельта" зможе пройти в кінозалах, як і фільм "Жива ватра", - підкреслив Кофман. 

Він уточнив, що фільм номіновано на 4 нагороди фестивалю в Лейпцигу, і висловив сподівання, що він буде відзначений.

"Знаково, що другий повнометражний фільм Олександра Течинського буде представлений саме у Лейпцигу, оскільки попередня його стрічка там отримала нагороду як кращий документальний фільм Східної Європи", - додав Кофман. 

Також продюсер розповів про роботу над фільмом. 

"Весь фільм знімався у Вилковому Одеської області, в дельті Дунаю. Це була фантастична робота режисера, звукооператора в дуже важких умовах. Вони провели в експедиції майже 4 місяці - з листопада по лютий. А цьому передували ще кілька років попередньої роботи", - сказав він.

Читайте також: Світова прем'єра української документалки про волонтерів відбулась у Варшаві

Кофман додав, що "Дельта" знімалася в копродукції з Німеччиною. А зараз вона буде також представлена і на найбільшому кіноринку документального кіно в Амстердамі.

Як повідомлялося на прес-конференції, на DOK Leipzig цього року буде представлено три українських проекти. Це "Дельта" Олександра Течинського і продюсерів Юлії Сердюкової і Геннадія Кофмана - в конкурсній програмі, короткометражний фільм "Ленінопад" Світлани Шимко - у секції Retrospective Commanders, а також проект "Андрій Сулейман" режисера Аліни Горлової і продюсера Максима Наконечного - в індустріальній секції Doc Co-Pro Market.

Фото: mediananny.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-