10 атмосферних фільмів на Геловін

10 атмосферних фільмів на Геловін

Огляд
Укрінформ
Пропонуємо добірку фільмів для святкування Геловіну. 

Запаліть Ліхтар Джека та одягніть страшний костюм. Все! Атмосфера для перегляду геловінських фільмів готова. А ми підготували добірку фільмів від режисера Тіма Бертона та інших, які можна подивитися вночі на Геловін.

"Труп нареченої" (2005)

"Труп нареченої"  — мультфільм Тіма Бертона, знятий у техніці лялькової анімації, що побачив світ у 2005 році. Віктор, боязкий молодик, готується до власного весілля з коханою Вікторією. На репетиції весільної церемонії, перехвилювавшись, майбутній наречений ніяк не може вимовити клятву і взагалі влаштовує невеликий переполох. І тільки в повній тиші, у лісі, до Віктора, нарешті, приходять сили, щоб вимовити слова весільної клятви. Тільки результат трохи перевершив його очікування – він зумів пробудити мертву наречену і потрапив у світ мертвих. Йому там раді і він тепер майже законний чоловік загальної улюблениці Емілі. Але чи так просто буде йому відмовитися від справжньої любові до живої дівчині Вікторії? 

"Дім дивних дітей міс Сапсан" (2016)

Після смерті коханого дідуся Джейк отримує від нього листа з ключами до таємниці, яка поєднує різні світи та епохи. Відтак, хлопчик потрапляє до таємничого місця, відомого як "Дім дивних дітей". Таємничість та небезпека посилюються, коли Джейк знайомиться з мешканцями цього "Дому" та дізнається про їхні особливі можливості… та могутніх ворогів. Нарешті Джейк усвідомлює, що лише його власні "особливі якості" можуть врятувати його нових друзів.

"Іствікські відьми" (1987)

У спокійному провінційному містечку Іствік живуть три вільні і незалежні жінки — Александра, Джейн і Луїза. Вони мріють про ідеального супутника життя. Незабаром він з'являється у вигляді ексцентричного мільярдера Деріла Ван Хорна. Насправді це справжнісінький диявол, який спокушає трьох самотніх жінок. Проходить трохи часу і новоявлені відьми за допомогою чорної магії позбавляються від свого завзятого коханця.

Читайте також: Ляк-переляк: добірка книжок, які вас нажахають

"Кораліна у світі кошмарів" (2009)

"Кораліна у світі кошмарів" — ляльковий мультиплікаційний фільм, екранізація однойменної дитячої повісті Ніла Ґеймана. Історія про маленьку дівчинку Кароліну, яка переїжджає разом зі своїми батьками в новий будинок. Так як вічно зайняті батьки не дуже цікавляться дозвіллям своєї доньки, то Кароліна шукає, чим би їй розважитися. І ось одного разу вночі, відкривши дивні двері, маленька героїня потрапляє в чарівний і ідеальний світ своєї мрії. Але чи справді все в ньому так ідеально?

"Похмурі тіні" (2012) 

Головний герой - Барнабас Колінз, син англійського аристократа XVIII ст. не оцінює любовних почуттів своє служниці-відьми. За це вона вбиває його кохану, а його самого перетворює на вампира та запроторує до домовини. Проходять сотні років і ось у 1972 році помахом долі вампир на волі. Його батько вчив, що родина - це найдорожче. Тож місією вічного життя Барнабаса стає відродження величі свого роду, який за останні роки неймовірно збіднів (завдяки старанням відьми). Та в містечку продовжує жити та сама відьма, яка швидко дізнається про пробудження Барнабаса і не збирається лишати його в спокої...

Читайте також: 10 найстрашніших фільмів на Геловін

"Едвард Руки-ножиці" (1990)

Сюжет подається як трагікомічна казка та оповідає про незвичайного юнака, Едварда, створеного винахідником, який мав замість рук ножиці. Потрапивши до міста, він попри свою дивність здобуває славу, але містяни прагнуть скористатися його довірливістю задля особистої вигоди.

Читайте також: 10 найстрашніших фільмів на Геловін

"Сімейка Адамсів" (1991)

Аддамси - дивна інфернально-чаклунська сімейка, яка перемістилася на кіноекран із популярних коміксів Чарльза Аддамса. За сюжетом, уже пройшло 25 років, як дядько Фестер не був в будинку Аддамсів. Його вважали зниклим назавжди. Одного дня зловісний доктор видає себе за Фестера у бажанні отримати маєток і гроші Аддамсів. Тільки наймолодша дочка чомусь в ньому сумнівається, але згодом фальшивий Фестер стає невід"ємною частиною родини. Залишається єдине питання - чи встигне він все ж забрати їхні гроші, перед тим, як його виявлять.

"Сонна лощина" (1999)

1799. У місці під назвою Сонна Лощина відбуваються декілька вбивств. Ікабота Крейна відправляють туди для розслідування. Місцеві жителі стверджують, що вбивцею є вершник без голови. Виявляється, що всі жертви були обезголовлені. Крейн на власному досвіді переконується, що це чиста правда. З'ясовується, що вбивця й справді не людина, його не можна вбити з пістолета, і в будь-яких сутичках він виявляється сильнішим... 

"Жах перед Різдвом" (1993)

Історія розповідає про моторошне і похмуре містечко Геловін, в якому живуть страшні монстрики, дивакуваті створіння і чудовиська. Керує там Джек Гарбузоголовий, який мріє змінити "вид діяльності". Якось випадково він знаходить у лісі ялинку, за допомогою якої потрапляє до міста Різдва…

"Фокус-покус" (1993)

"Фокус-покус" - американський комедійний фільм із елементами фентезі. 300 років тому сестер Сандерсон стратили за чаклунство - тепер, якщо незайманий хлопець або дівчина запалить у їхньому будинку свічку на Геловін, відьми оживуть. Що і трапляється - відьми потрапляють у наш (майже) час, і намагаються звикнути до сучасних реалій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-