Генпрокуратура РФ не бачить підстав для додаткової перевірки «Матільди»�

Генпрокуратура РФ не бачить підстав для додаткової перевірки «Матільди»

Укрінформ
Генпрокуратура Росії розглянула відеозвернення депутата Держдуми Наталії Поклонської щодо фільму «Матільда» і не знайшла підстав для додаткової перевірки. 

Про це повідомляє в понеділок «Дождь» з посиланням на телеграм-канал відомства. 

«Генеральний прокурор РФ Юрій Чайка розглянув відеозвернення депутата Державної думи Наталії Поклонської і не знайшов підстав для проведення додаткової перевірки щодо кінофільму «Матільда», - заявив офіційний представник відомства Олександр Курінний. 

У повідомленні зазначається, що раніше у рамках організованої прокуратурою Санкт-Петербургу перевірки Центр експертиз Санкт-Петербурзького державного університету провів дослідження трейлера «Матільди» і не виявив ознак екстремізму, розпалення ненависті чи ворожнечі і зневаги почуттів вірян, на яких вказувала Поклонська.

Читайте також: У Росії все-таки покажуть "Матільду"

Поклонська 17 жовтня записала відеозвернення до Чайки, в якому попросила його запровадити документи прокурорського реагування для того, щоб відкликати прокатне посвідчення фільму «Матільда». Депутат заявила, що надіслала генпрокуророві документи, підписані міністром культури Росії Володимиром Мединським, які свідчать «або про факт підробки, або про недбалість» під час видачі прокатного посвідчення на фільм «Матільда».

«Матільда» вийде в прокат 26 жовтня. Поклонська активно виступає проти цього, звинувачуючи режисера фільму Олексія Учителя у перекрученні історії, зневажанні почуттів вірян та екстремізмі. Він сам називає ці обвинувачення абсурдними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-